Αγωγή και μήνυση Λάμπρου Μίχου κατά Γιώργου Ρεμπή;

 

Με το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου άνοιξαν και “οι ασκοί του Αιόλου” μεταξύ του π. Δημάρχου της πόλης κ. Λάμπρου Μίχου και του παλαιού Δημοτικού Συμβούλου της Αγίας Βαρβάρας και στελέχους των ΑΝΕΛ, κ. Γιώργου Ρεμπή.

Αφορμή δόθηκε από σχόλιο του κ. Μίχου, στην προσωπική ιστοσελίδα του, που αφορούσε την καθυστέρηση της απανένωσης της Ελ. Βενιζέλου, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε διαδικτυακή σελίδα τοπικής εφημερίδας της πόλης μας και προκάλεσε σχόλια σε τύπο ερωτημάτων από τον κ. Ρεμπή και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας χαρακτηρίζονται συκοφαντικά από τον π. Δήμαρχο, σε βάρος του.

 

Παρότι έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε (15 Δεκεμβρίου) και ορισμένοι ίσως και να έχουν ξεχάσει το συμβάν, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μίχος ζήτησε από το Δήμο μία σειρά από έγγραφα που αφορούν τα θέματα που θίγει ο κ. Ρεμπής στα σχόλια του, για ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, όπως αναφέρετε στις αιτήσεις του ο π. Δήμαρχος.

Υπάρχει η εκτίμηση πως  ο κ. Λάμπρος Μίχος θα στραφεί δικαστικά με μήνυση αλλά και αγωγή  κατά του κ. Γιώργου Ρεμπή, όπως στο παρελθόν είχε πράξει κατά των κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Καβόγλη.

Σε πρώτη ανάγνωση και ματιά πολλοί ίσως συμπεράνουν πως απλά θα πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών προσώπων, εάν τελικά ο κ. Μίχος προχωρήσει σε ένδικα μέτρα.

Όσοι γνωρίζουν όμως τους παραπάνω, θα καταλάβουν πως η δικαστική αυτή μάχη θα εξελιχθεί σε πολιτική, με στόχο στο βάθος το σημερινό Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει με το κυβερνητικό σχήμα (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).

Ο κ. Μίχος είναι αναμενόμενο πως θα καλέσει σαν μάρτυρες κατηγορίας, πρόσωπα που είναι γνώστες των θεμάτων που θίγει ο κ. Ρεμπής, με βασικότερο όλων τον κ. Καπλάνη, Αντιδήμαρχό του επί σειρά ετών και στενό συνεργάτη του, την εποχή την οποία θίγει ο κ. Ρεμπής με τα σχόλια του.

Τα όσα καταθέσει ο σημερινός Δήμαρχος της πόλης μας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε, ίσως να βάλουν τη σχέση Καπλάνη – Συγκυβέρνησης σε δοκιμασία, προκαλώντας  πονοκέφαλο στον  Δήμαρχο κ. Καπλάνη, από αλυσιδωτές αντιδράσεις που αναμένονται να υπάρξουν, από πλευράς Ρεμπή, εάν ο κ. Καπλάνης είναι δυσάρεστος για εκείνον, με όσα τυχόν καταμαρτυρήσει, κατά την ακροαματική διαδικασία.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, παρακάτω δημοσιεύουμε το σχόλιο του κ. Μίχου και τα “σχόλια σε τύπο ερωτημάτων” τα οποία ανάρτησε ο κ. Ρεμπής στη συνέχεια.