Αποφασισμένος να καθαρίσει την πόλη και να τη διατηρήσει καθαρή, εμφανίζεται ο Δήμος

Ο Δήμος είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στην αναρχία που υπάρχει στην καθαριότητα στην πόλη μας και να επιβάλει κανόνες που θα ρυθμίζουν τα πάντα γύρω από αυτό το ζήτημα.

Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των περισσοτέρων συμπολιτών μας, αλλά και η οφθαλμοφανής απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της καθαριότητας, τον αναγκάζουν να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που συμβαίνει στους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο είναι ένα αγκάθι στις όποιες προσπάθειες  γίνονται για την αναβάθμισή της .

Αυτό αφήνουν να εννοηθούν πηγές της Δημοτικής Αρχής, η οποία πλέον είναι αποφασισμένη να πάρει δραστικά μετρά σε όσους αυθαιρετούν και δεν σέβονται ούτε την γειτονιά τους αλλά ούτε και τους συμπολίτες τους.

Το θέμα της καθαριότητας έχει πλέον ξεπεράσει τα όποια ανεκτικά όρια και την ήπια  αντιμετώπιση από το Δήμο, εκείνων που βρομίζουν την πόλη μας.

Αυτή την περίοδο γίνεται μελέτη του υπάρχοντος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ του Δήμου, που έτσι κι αλλιώς δεν τηρείται και με την επικαιροποίησή του, συν τα περίπου 50 άτομα που θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, ελπίζεται στην αναστροφή της σημερινής κατάστασης.

Πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμος θα τυπώσει αυτοκόλλητα τα οποία θα κολλήσει στους κάδους με πληροφορίες και το τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για ενημέρωση των συμπολιτών μας, όπως προ εβδομάδων είχε προτείνει η εφημερίδα μας.

Ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, είναι τα διάφορα στέκια που συμπολίτες μας μαζεύουν διάφορα απορρίμματα όπως παλαιά έπιπλα, λευκές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα, σε αυλές αλλά και σε πεζοδρόμια κυρίως της κάτω Αγίας Βαρβάρας και αφού διαλέγουν ότι είναι για πούλημα τα υπόλοιπα τα πετάνε όπου βρουν μεγαλώνοντας το ήδη οξυμένο πρόβλημα καθαριότητας που υποβαθμίζει την πόλη μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κατοίκου πλησίον της μάντρας του Νεκροταφείου ο οποίος έχει συρματοπλέξει!!! το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας το ως αποθήκη τέτοιων υλικών…

Ελπίζουμε πως ο Δήμος θα προσπαθήσει μεθοδικά να βάλει τάξη σε αυτό το χάος. Χρειάζεται όμως και τη συμβολή όλων μας για να πετύχει αυτή η προσπάθεια…