Μεγάλη ταλαιπωρία περνούν οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως

 

Μεγάλη ταλαιπωρία περνούν οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως, ακόμα και σήμερα που δόθηκε σε κυκλοφορία η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενώ η Βενιζέλου είναι σε χρήση, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η οποία είχε εφαρμόσει ειδική – αναγκαστική κυκλοφοριακή μελέτη για το διάστημα που ήταν κλειστή η κεντρική μας λεωφόρος, δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει τη σηματοδότηση των δρόμων με αποτέλεσμα να ισχύουν απαγορευτικά και μονοδρομήσεις που πλέον δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων.

Κάτοικος της Κωνσταντινουπόλεως επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και μας ζήτησε να γράψουμε κάτι.

Επισκεφθήκαμε το δρόμο και όντως διαπιστώσαμε πως οδηγός που κινείται επί της Βενιζέλου, απαγορεύεται να στρίψει στην Κωνσταντινουπόλεως επειδή είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από τη Μεγ. Αλεξάνδρου προς την Βενιζέλου.

Επίσης όσοι οδηγοί κινούνται στην Κωνσταντινουπόλεως απαγορεύεται να στρίψουν αριστερά στη Βενιζέλου.

Μοναδικός παράλληλος δρόμος της Κωνσταντινουπόλεως, είναι η οδός Κωστή Παλαμά, όμως οι κάθετοι δρόμοι της Παλαμά (Πλατή και Πυθαγόρα), είναι μονόδρομοι πρός την Δημαρχία, πράγμα που σημαίνει για να βρεθεί ο κάθε οδηγός που κινείται στην Βενιζέλου, στην Κωνσταντινουπόλεως, πρέπει να κατέβει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να την ξεκινήσει από την αρχή.

Με απλά λόγια οι κάτοικοι ζητούν να επανέλθουν οι μονοδρομήσεις και οι υποχρεωτικές κατευθύνσεις στην προτέρα κατάσταση τους, διότι εαν συνεχιστεί η σημερινή λανθάνουσα κατάσταση, εκτός της ταλαιπωρίας τους, οι κάτοικοι και οι οδηγοί θα βρεθούν κάποια στιγμή εξ απροόπτου με τους οδηγούς που παραβιάζουν τη μονοδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως, αφού θέλοντας να αποφύγουν την ταλαιπωρία οδηγούν κόντρα στην κυκλοφοριακή ροή.