Πιθανότητα χιονόπτωσης στην Αττική Σάββατο βράδυ προς Κυριακή

Στα λευκά η χώρα: Έντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές  – Πολλά τα προβλήματα

Συνεχίζεται ο χιονιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Απαραίτητες οι αλυσίδες από τα 400-500 μέτρα και πάνω

Ο χιονιάς συνεχίζεται αδιάκοπα στις περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές όλης της χώρας, καθώς χιονίζει σε υψόμετρο ακόμα και 250 μέτρων.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από τα 400-500 μέτρα και πάνω σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, καθώς χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές στη  Θεσσαλία, στην Ήπειρο, την Στερεά, αλλά και την Πελοπόννησο και τα πολύ ορεινά της Κρήτης.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν εχθές αργά το απόγευμα, όσοι εκινούντο στην Εθνική Αθηνών Λαμίας, αφού εγκλωβίστηκαν επί ώρες από τα χιόνια και από “διπλωμένες” νταλίκες.

Στην Αττική την Παρασκευή χιόνισε σε υψόμετρο πάνω από τα 650 μέτρα, όμως  υπάρχει πιθανότητα βάσει των μετεωρολόγων, χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια, από το Χαλάνδρι και βορειότερα, το βράδυ του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, προς την Κυριακή το πρωί.

Ο «βρετανικού τύπου καιρός» διατηρήθηκε  σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έντονες καταιγίδες στα νησιά όλη τη χθεσινή ημέρα, ενώ προβλέπεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση το Σάββατο, πριν τη νέα ψυχρή εισβολή από Σάββατο βράδυ προς Κυριακή πρωί.

Τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και κρύο, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.