ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΕΓΓΗ: “ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ”

Aγαπητές φίλες και φίλοι,
Η Αγία Βαρβάρα, η δική μας πόλη, πριν αρκετά χρόνια ήταν μια υποβαθμισμένη περιοχή για την οποία κανείς μας δεν ήταν περήφανος.
Η θητεία του Λάμπρου Μίχου αντέστρεψε αυτήν την πορεία και έδωσε στην πόλη ποιότητα και ταυτότητα, όχι μόνο αναβαθμίζοντάς την αλλά κάνοντάς την μάλιστα να ξεχωρίζει.
Αυτό ακριβώς έδωσε και σε μένα την έμπνευση και τη διάθεση να συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια με τις δυνάμεις που διαθέτω. Ξεκίνησα με κέφι και υπευθυνότητα για εργασία και προσφορά.
Τον τελευταίο καιρό όμως και ενώ διατελούσα Αναπληρώτρια Δημάρχου, διαπίστωνα όλο και περισσότερο ότι η συνεργασία μου με τον νυν Δήμαρχο κ. Καπλάνη δεν ανταποκρινόταν στις δικές μου αρχές και προσδοκίες και παρά τις επανειλημμένες μου επισημάνσεις, το κλίμα δεν βελτιωνόταν.
Η δημιουργική πορεία της παράταξης, αυτής που έβλεπε και καθόριζε το μέλλον της πόλης, δυναμικά, με αισιοδοξία και όραμα, σταμάτησε.
Οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης ήταν μια αιτία. Δεν ήταν όμως η μόνη και καθοριστική. Άλλοι δήμοι, μέσα στις ίδιες συνθήκες, κατάφεραν να αναπτυχθούν και να ξεχωρίσουν.
Δήμοι που ήταν πίσω μας, μας έφτασαν και μας ξεπέρασαν.
Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Την απάντηση, μέσα μας, την ξέρουμε όλοι. Εγώ θα τη δώσω, απλά, με μια λαϊκή παροιμία:
«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».
Φίλες και φίλοι,
Είναι άμεση ανάγκη για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, να αποκτήσουμε ξανά όσα χάσαμε, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας περηφάνια, την περηφάνια που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας!
Πρέπει να μπει τέλος στην αδράνεια, στην αβουλία και στην αδυναμία.
Μια υπόσχεση μόνο θα ακούσετε από εμένα και τους συνεργάτες μου!
Ότι με πάθος, συνέπεια, ειλικρίνεια και τόλμη θα δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό κόστος, κόμματα και συμφέροντα.
Και θα τα καταφέρουμε.
Γιατί ξέρουμε ότι αυτό θέλετε κι εσείς, και θα ενώσετε τη φωνή σας και τη δύναμή σας μαζί μας.
Για να πάμε όλοι μαζί την Αγία Βαρβάρα ξανά μπροστά.

Φιλικά

Αλεξάνδρα Φέγγη