Το ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Παρουσία του Διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας της Αγίας Βαρβάρας, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας όλων των ηλικιών, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της παλαιάς Δημαρχίας, στην οδό Σερίφου 2, στο ισόγειο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας παρευρισκόμενους εξήγησε συνοπτικά τι είναι το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξής του στην πόλη μας.

Σημειώνουμε πως ο κ. Λεωτσάκος είχε επιφορτιστεί το όλο ζήτημα από τη στιγμή που ο Δήμος αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης εξήγησε πόσο σημαντικές θα είναι στο μέλλον οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται από το ΚΕΠ Υγείας, το οποίο από αύριο το πρωί περιμένει τους συμπολίτες μας να το επισκευθούν και να εξυπηρετηθούν σε θέματα υγείας που τους απασχολούν.

“ΤΟ ΚΕΠ Υγείας είναι μία νέα δομή στο Δήμο μας που έχει σκοπό την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας των πολιτών. Η χρήση των υπηρεσιών του, είναι περισσότερο από αναγκαία για την προάσπιση της υγείας μας και την ποιότητα της ζωής μας” κατεληξε.

Ο Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π. κ. Παπασπυρόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται Πανελλαδικά με την δημιουργία και λειτουργία τέτοιων Κέντρων, τονίζοντας τις λύσεις που θα προσφέρουν στους πολίτες.

Νωρίτερα μέσω δορυφορικής σύνδεσης ο Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ , της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο σκοπό του προγράμματος αυτού τόνισε πως θα δημιουργηθεί μία Εθνική Στρατηγική Πρόληψης η οποία θα ιεραρχεί και θα ενημερώνει συστηματικά και οργανωμένα τους πολίτες σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μία δομή που βασικό της μέλημα είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση και ο προσανατολισμός σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, καθώς και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων σε 7 σοβαρά νοσήματα στα οποία έχει αποδειχθεί ότι η προληπτική παρέμβαση είναι αποτελεσματική.

Τα 7 αυτά νοσήματα είναι:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
Πρόληψη καρκίνου του μαστού
Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πρόληψη μελανώματος

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας,

λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή

από τις 7:00 το πρωί έως τις 3 μ.μ..

Τηλ.  επικοινωνίας: 210 5690436 – fax: 213 2019395