Να αντιδράσει ο Δήμος στη μεταφορά Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτ. Αττικής και της Δίωξης Ναρκωτικών, ζητούν Γιάγκας – Σωτηρόπουλος

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας κ.κ. Γιάγκας και Σωτηρόπουλος μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο, το οποίο αναφέρεται στην φημολογούμενη μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α) και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών (Τ.Δ.Ν), από το Αιγάλεω, στο Ζεφύρι του Δήμου Φυλής.

Με την ανοικτή επιστολή τους ζητούν από το Δήμο μας να αντιδράσει σε μια τέτοια προοπτική.

Το κείμενο τους έχει ως εξής:

17/12/2017

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ

Το οργανωμένο έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής μας. Το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας και της δυτικής Αθήνας καθημερινά μεγαλώνει.

Στο γειτονικό Δήμο Αιγάλεω στεγάζονται, μέχρι σήμερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α) και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών (Τ.Δ.Ν).

Οι δύο αυτές υπηρεσίες ασχολούνται με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και με τη δίωξη των εμπόρων ναρκωτικών.

Μαθαίνουμε ότι έχει δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών αυτών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι του Δήμου Φυλής.

Παρά το γεγονός ότι δε μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών φαινομένων και να ισχυριστεί ότι υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, είναι σίγουρο ότι η απομάκρυνση των υπηρεσιών αυτών από τη σημερινή τους έδρα θα επιδεινώσει την κατάσταση στο Δήμο μας, θα γίνει ξέφραγο αμπέλι η περιοχή και θα ενταθεί, δικαίως, το κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, με ότι αυτό συνεπάγεται στην κοινωνική συνοχή και στην ομαλή λειτουργία της πόλης μας.

Οφείλουν, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και οι γειτονικοί Δήμοι να αντιδράσουν άμεσα και να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή για την περιοχή μας εξέλιξη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»
Μιχάλης Γιάγκας, Επικεφαλής του συνδυασμού και
Δημήτρης Σωτηρόπουλος