Αν κάποιος θέλει να πληρώνει για να εξαγοράζει τη σιωπή του άλλου, να πληρώνει από την τσέπη του!!!

Τα “σύκα  – σύκα και τη σκάφη – σκάφη”, η παροιμία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει τον τίτλο της εφημερίδας μας, αφού η προσπάθεια που κάνει στα σαράντα χρόνια κυκλοφορίας της και επαφής με τον κόσμο της πόλης μας, έχει σαν σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δηλαδή την καταγραφή των γεγονότων παραστατικά και ειλικρινά, ανταποδίδοντας στους χιλιάδες αναγνώστες της, την εμπιστοσύνη που τρέφουν για τα δημοσιεύματά της.

Σε γενικές γραμμές το πετυχαίνουμε, άλλες ίσως όχι.

Είμαστε τυχεροί εμείς οι άνθρωποι της “Π” επειδή δεν εξαρτώμεθα από κανέναν, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν είμαστε έρμαια  κανενός.

Δεν κυκλοφορούμε για να τα κονομήσουμε, δεν ζητάμε ανταλλάγματα, θέσεις, εξυπηρετήσεις, χάρες, διευκολύνσεις, δημοσιεύσεις, διαφημίσεις, αγγελίες και δεν πουλάμε την υπόληψή μας για τα αργύρια του Ιούδα όσα κι αν είναι αυτά.

Δεν φωνάζουμε για να πάρουμε, φωνάζουμε για να δώσουμε.

Δεν γράφουμε για να οφελειθούμε, γράφουμε για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της πόλης.

Μερικές φορές βεβαίως οι προτάσεις μας, οι παρατηρήσεις μας, τα δημοσιεύματά μας ίσως να είναι άστοχα. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο!!!

Δεν είναι όμως στημένα, πουλημένα, εξαγορασμένα.

Σε αυτά υπάρχει η αγάπη για την πόλη μας και η συμμετοχή μας στη σωστότερη για τους κατοίκους της, ανάπτυξη.

Βεβαίως υπάρχει μια μερίδα πολιτικών της πόλης μας και των φανατικών οπαδών της, που μας κατατάσσει στην ομάδα των “φιλοκαπλανικών”.

Δηλώνουμε λοιπόν πως δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη.

Τον εκτιμούμε όμως, όπως άλλες εφημερίδες τρέφουν τα αντίθετα συναισθήματα γι΄αυτόν και εκτιμούν κάποιον άλλον.

Άποψή τους και άποψή μας.

Η εκτίμηση προς το πρόσωπό του πάντως δεν μας φρενάρει, όταν αντιληφθούμε πως κάτι δεν γίνεται σωστά, όταν υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όταν υπάρχει δόλος, λάθος εσκεμμένο ή τυχαίο σε κάποια κίνηση, απόφαση, δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής  κλπ.

Όταν αντιληφθούμε το λάθος το επισημαίνουμε, το καταγράφουμε, το αναδυκνείουμε.

Μάλιστα υπάρχουν φορές που άρθρα της “Π” είναι περισσότερο σκληρά από άλλων “αντικαπλανικών” εφημερίδων για το ίδιο θέμα.

Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, που επιβεβαιώνει τα παραπάνω, είναι εκείνο μιας ιστοσελίδας η οποία υποστηρίζει τον κ. Γιάγκα και καλά κάνει, η οποία στην προσπάθειά της να αντιπολιτευθεί τη Δημοτική Αρχή, κυκλοφόρησε αφίσα στην οποία περιλαμβάνονται ΜΟΝΟ τίτλοι άρθρων της εφημερίδας μας, για διάφορα γεγονότα, επιβεβαιώνοντας και επιβραβεύοντας την ορθή και αντικειμενική αρθρογραφία μας.

Αυτό και μόνο τα λέει όλα. 

Αυτό άλλωστε φαίνεται διαχρονικά και από τη σαραντάχρονη πορεία μας.

Μπορεί πολλοί να μας κατηγορήσουν για πολλά.

Κανείς όμως ότι: “τα πήραμε”, “λαδωθήκαμε”, “πουληθήκαμε”, “εξαγοραστήκαμε”, “βολευτήκαμε”.

Όταν λοιπόν φίλε αναγνώστη διαβάζεις την “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, γνωρίζεις πως η καταγραφή των γεγονότων γίνεται με βάση την αγάπη μας και την αντίληψή μας για το Δήμο μας και ΟΧΙ για την τσέπη μας…

Την τσέπη τους, φροντίζουν άλλοι στην ΠΟΛΗ ΜΑΣ και δυστυχώς υπάρχουν άτομα που τροφοδοτούν τέτοιες καταστάσεις και στηρίζουν τέτοιες πρακτικές.

Αυτό το απόστημα όμως θα το σπάσουμε.

Αν κάποιος θέλει να πληρώνει για να εξαγοράζει τη σιωπή του άλλου, να πληρώνει από την τσέπη του.

Χουβαρνταλίκια από το δικό του κορβανά.

ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.

Πάρις Βαμβακόπουλος