Υπό το φως των προβολέων ολοκληρώνονται τα έργα στη Βενιζέλου – Αύριο πρωί, 15 Δεκεμβρίου, παραδίδεται

Η σημερινή καθολική απεργία (14 Δεκεμβρίου 2017), παρολίγον να στοιχίσει την αναβολή παράδοσης της Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού τα συνδικάτα οικοδόμων δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα.

Είπαν κάτω οι διακόπτες και δεν κουνήθηκε βλέφαρο.

Κανένας εργάτης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν δούλεψε με αποτέλεσμα καμιά εικοσαριά τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίου να μην έχουν πλακοστρωθεί, έως αργά το απόγευμα, κάποια σίδερα θέλανε κόψιμο, κάποια κάγκελα καθάρισμα και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες..

Επειδή όμως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι σοβαρή εταιρεία, δεν αφήνει στη μέση ότι ξεκινάει.

Έτσι λοιπόν με το που έδυσε ο ήλιος δεκάδες εργάτες εμφανίστηκαν και στρώθηκαν στη δουλειά.

Άλλοι βάφουν, άλλοι πλένουν, άλλοι με τον τροχό λειαίνουν σιδερένιες επιφάνειες.

Το μεγάλο συνεργείο όμως πλακοστρώνει τα τελευταία τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίου, για να προλάβει να στεγνώσει η λάσπη και να αντέξει τους πεζούς.

Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τα μεσάνυχτα, ώστε αύριο στις δέκα η ώρα το πρωί ο υπουργός κ. Σπίρτζης να παραδώσει την Βενιζέλου στην κυκλοφορία.

Η ημερομηνία παράδοσης της Ελευθερίου Βενιζέλου που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης τηρήθηκε, όπως επίσης και η δέσμευση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προς αυτόν, με οφελειμένους τους ταλαιπωρημένους επί μία τετραετία, κατοίκους και καταστηματάρχες της πόλης μας και μάλιστα την καλύτερη ώρα για την εμπορική κίνηση του Δήμου μας.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετά το πέρας των εργασιών γερανοφόρα βαριά οχήματα θα απομακρύνουν τους τσιμεντένιους όγκους που έκλειναν μέχρι σήμερα τις κάθετους οδούς προς την Ελευθερίου Βενιζέλου και θα ακολουθήσει γενική καθαριότητα.

Στα πεζοδρόμια δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να φυτευτούν τα παρτέρια και να ολοκληρωθεί το σύστημα αυτόματου ποτίσματος, έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως γράφαμε σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, ο κ. Υπουργός κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας, πιθανότατα να ανακοινώσει την ημερομηνία παράδοσης του Σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Αγία Ελεούσα και την έναρξη λειτουργίας των Σταθμών ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ.

Είναι φυσικό σε ένα τέτοιο έργο, ιδιαίτερα όταν πιέζουν οι ημερομηνίες, να συμβαίνουν και κατασκευαστικές αστοχίες και να προκαλούνται μικροζημιές σε ακίνητα και κινητά αντικείμενα, γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν στο παραμικρό το συγκεκριμένο έργο.

Μία κακοτεχνία όμως που είναι εξόφθαλμα επικίνδυνη για τους πεζούς κατασκευάστηκε στο πεζοδρόμιο στη γωνία Ανδρέου Δημητρίου & Βενιζέλου.

Λόγω της υψομετρικής διαφοράς υπήρχαν ανέκαθεν δύο σκαλοπάτια. Τα συνεργεία στη βιασύνη τους να πλακοστρώσουν το σημείο εκείνο κατάργησαν τα σκαλοπάτια και κατασκεύασαν μια απότομη, επικίνδυνη ράμπα που δεν κατεβαίνετε με τίποτα, ακόμα και με στεγνές πλάκες και είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τους πάντες.

Μετά από κάλεσμα του ιδιοκτήτη του ακινήτου ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος επισκεύθηκε το σημείο και είδε την κακοτεχνία, όπως και μερικές ζημιές που έγιναν στην τοιχοποιία του καταστήματος.

Επίσης το ύψος του πεζοδρομίου στο σημείο εκείνο μετά την πλακόστρωση είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με το επίπεδο του καταστήματος και χρειάζεται κάτι να γίνει για να μην εισέρχονται τα νερά της βροχής σε αυτό.

Συνομίλησε με  αρμόδιο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και υποσχέθηκε πως θα αποκατασταθούν οι ζημιές και πως θα αντικατασταθεί η ράμπα με δύο ή τρία σκαλοπάτια.

Αυτά συμβαίνουν τώρα στην Ελευθερίου Βενιζέλου, λίγες ώρες πριν την επίσημη επανένωσή της.