ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ Η κ. ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ

Την Πέμπτη 10 Απριλίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Εκλογικού γραφείου της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, στην οποία επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος είναι η κ. ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ.

Η ομιλία της μεστή και χωρίς κομματικές κορώνες απέσπασε θετικά σχόλια.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την ομιλία της.

Αγαπητοί συνδημότες /ισσες

Αγαπητοί κάτοικοι αυτής της πόλης, της μικρής μας Αγίας Βαρβάρας.

Ευχαριστούμε που παρευρίσκετε εδώ απόψε, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δ.Ε.Κ. και μας τιμάτε με την παρουσίας σας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας… Ένα έργο δύσκολο, αλλά άκρως σημαντικό και επιτακτικό.

Έχουμε σαν χώρα βαλτώσει, έχουμε βυθιστεί στην οικονομική ανέχεια, την ανεργία ή την επισφαλή εργασία, στην έλλειψη ικανοποιητικής παροχής υπηρεσιών υγείας, στην υποβάθμιση της παιδείας των παιδιών μας εξαιτίας της κακοδιαχείρισης ετών, της ρουσφετολογίας, της πρόταξης των στενών προσωπικών συμφερόντων έναντι του κοινού καλού, των κλεφτών και δυναστών της πατρίδας μας που φορούν τον μανδύα του εκλεπτυσμένου πολιτικού ή ειδικού.

Έννοιες όπως η δημοκρατία, το ήθος, η κοινωνική δικαιοσύνη υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Δεν φταίνε οι ιδεολογίες για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας. Φταίει μια μερίδα ανθρώπων που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, την παρακμή, και την οικονομική υποτέλεια. Φταίνε οι επαγγελματίες πολιτικοί. Οι ιθύνοντες και οι εκπρόσωποί τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, που λειτούργησαν με κίνητρο την οικονομική και κοινωνική τους ανέλιξη και προβολή, τα στενά προσωπικά τους οφέλη, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα την πρωτοκαθεδρία τους, αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας.

Υποκρισία και φαρισαϊσμός!

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί πρέπει να μπουν στο περιθώριο.

Ο Δήμος χρειάζεται τους έντιμους, τους καθαρούς, τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, τους αγωνιστές της καθημερινότητας, τους πραγματικά ανεξάρτητους που με τα δικά τους άφθαρτα και ικανά χέρια, θα πραγματώσουν τα όνειρά τους για μια πόλη που αξίζει σ’ όλους μας

ΟΧΙ αυτούς τους όψιμα και δήθεν ανεξάρτητους, που στην πραγματικότητα είναι απόλυτα και καθολικά εξαρτώμενοι και ιδιαίτερα –προκλητικά θα έλεγα- ωφελημένοι από το κόμμα τους και το πολιτικό σύστημα, που με ευλάβεια υπηρετούν.

Μην επηρεάζεστε από την προβολή που τυγχάνουν.

Μην ξεγελιέστε από την εναλλαγή των προσώπων.

Είναι οι ίδιοι εδώ και χρόνια.

Κοιτάξτε μας στα μάτια και πάμε όλοι μαζί, ΜΟΝΟ μπροστά, με δύναμη, με θάρρος, με ήθος, με συνέπεια, με πίστη, με ειλικρίνεια…

Θέλουμε ένα Δήμο που θα ενώσει όλους τους κατοίκους και θα φροντίζει ΙΣΟΤΙΜΑ για όλους.

Τέρμα πια στην ρουσφετολογία, στις ύποπτες προσλήψεις, στην επιλεκτική ενημέρωση, στις αργομισθίες, στις ψευδείς βεβαιώσεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων, στην άνιση μεταχείριση των υπαλλήλων. Θλιβερές και ανεπίτρεπτες, νοσηρές καταστάσεις που ανέκαθεν ψιθυρίζονταν στα πηγαδάκια, αλλά τελικά είδαν και το φως της δημοσιότητας από επώνυμες καταγγελίες και στοιχεία, που τα ίδια τα στελέχη και οι συνεργάτες του Δημάρχου έκαναν επίσημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στις εφημερίδες, που όμως όπως συνήθως τείνουν να κουκουλωθούν.

Πρόσφατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, συμπολίτης μας κατήγγειλε ότι του προτάθηκε από το δήμο, να κόψει τιμολόγιο μαϊμού αξίας 2.500€ και να το εισπράξει. Δεν υιοθετούμε την καταγγελία του συμπολίτη μας επειδή δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιος και πότε του έκανε την πρόταση. Ο δήμος όμως, 8 ημέρες τώρα, δεν σχολιάζει τη δημόσια καταγγελία, ούτε του απαντά και αυτό δεν ωφελεί τη δημόσια εικόνα του δήμου μας.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες θέλουν διοίκηση που να λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και ισοτιμία.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες θέλουν διοίκηση και Δήμαρχο αγωνιστές, με θάρρος και τόλμη, έτοιμους να συγκρουστούν κατά μέτωπο, με όσους υπονομεύουν τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας. Ικανούς να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα με το κεφάλι ψηλά.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες θέλουν πίσω το Νοσοκομείο τους αναβαθμισμένο!

Δεν θέλουν μια νωθρή Δημοτική Αρχή, που επαναπαύεται στις ψεύτικες υποσχέσεις Υπουργών, που ακυρώνει προγραμματισμένες κινητοποιήσεις πολιτών, που μένει σε κενές δηλώσεις και τελικά εκείνο που καταφέρνει είναι η άνευ όρων αποδοχή της απαξίωσης, της υποβάθμισης, του κλεισίματος του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης μας.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες έχουν δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ! Απαιτούν στήριξη και ουσιαστικές συνεχείς δράσεις σε θέματα υγείας και πρόνοιας.

Υπεράσπιση και διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας

Κοινωνικό ιατρείο

Προληπτικά προγράμματα αρωγής υγείας

Κοινωνικές δομές πρόνοιας

Αντ’ αυτού;

Πού είναι οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος ΌΛΩΝ στην ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;

Πού είναι οι γιατροί στα ΚΑΠΗ που μας υποσχέθηκαν;

Γιατί δεν διευκόλυναν την προσπάθεια λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου από εθελοντές ιατρούς που ήταν και είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άνεργους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας; Το μόνο που ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή ήταν η παραχώρηση μέρους δημοτικού κτιρίου που δεν χρησιμοποιείται…

Το τελευταίο διάστημα ήρθε σωρευτικά στα προβλήματα και η απειλή της δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στο χώρο του Νοσοκομείου, στην πόλη μας.

Τι έπραξε η Δημοτική Αρχή; Στην αρχική φάση δημιουργίας των σχεδίων από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη επέδειξε ολιγωρία και απραξία. Την τελευταία στιγμή έσπευσε να ζητήσει βοήθεια και να κινητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης μας.

Τελικά με τη σύσσωμη συμμετοχή του κόσμου και των Δημοτικών παρατάξεων κατάφερε να αποσπάσει μια δήλωση από τα χείλη του Υπουργού κ. Δένδια ότι παγώνουν οι εργασίες κατασκευής του έργου κράτησης Μεταναστών μέχρι τις εκλογές του Μάη. Ισχυρίζεται ότι τα κατάφερε… Τι ακριβώς κατάφερε;;; Μήπως πάλι μας κοιμίζει; Ή μήπως δεν καταλαβαίνει ότι μετά τις εκλογές θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ανατρέψουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου καθώς δεν θα έχουν πλέον ανάγκη την ψήφο μας; Ή μήπως η μόνη έγνοια του απερχόμενου Δημάρχου και της παράταξής του είναι το πώς θα επανεκλεγούν…

Η Δ.Ε.Κ. είναι ξεκάθαρη: ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί η ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα. Τώρα θα πρέπει να πιέσουμε ακόμη περισσότερο… Μετά θα είναι πολύ αργά.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες διεκδικούν την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ πάνω από τα σπίτια τους, που εδώ και τόσα χρόνια τους έχουν υποσχεθεί. Σε ποια Ευρωπαϊκή πόλη υπάρχουν πυλώνες τόσο κοντά στις οικίες πολιτών; Τι πιέσεις άσκησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή; Τι ενέργειες και τι κινητοποιήσεις έκανε για να το επιτύχει;

Πόσες παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατάφερε να αδρανοποήσει η απερχόμενη Διοίκηση;

Οι Αγιο Βαρβαριώτες θέλουν χρηστή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Επιρρίπτουμε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου από το 2004 και μετά γιατί δεν φρόντισαν όπως όφειλαν την ικανοποιητική αποπληρωμή του χρέους δανείου για την αγορά του χώρου της «ΒΙΟΧΡΩΜ» κι όχι μόνο, με αποτέλεσμα το χρέος των 8 εκατ. € να κρέμεται σαν λαιμητόμος και να απειλεί το Δήμο μας. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση αυτήν τη στιγμή και μέχρι τη λήξη του, για τα επόμενα 5 χρόνια, δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί. Απαιτείται διεκδίκηση κρατικών πόρων για την εξόφλησή του και ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αξιοποίηση του χώρου, είτε επαναδιαπραγμάτευση ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση. Θα υπάρξει στέρηση εσόδων του Δήμου μας από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του κράτους, καθώς και αυτοί θα δεσμεύονται αν οι όροι της σύμβασης του δανείου δεν ικανοποιηθούν.

Είναι καταφανές πόσο επικίνδυνο είναι το τελικό χάσιμο του υποθηκευμένου χώρου, λόγω προγενέστερων επιπόλαιων χειρισμών στα οικονομικά ζητήματα.

Οι Αγιο Βαρβαριώτες θέλουν έργα ουσίας κι όχι έργα βιτρίνας, που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν την ανούσια κατασπατάληση δημόσιου χρήματος

Οι διοικούντες πιστεύουν ότι θα μας κλείσουν τα μάτια, ότι θα μας τυφλώσουν με τα έργα βιτρίνας που εκτελούν, ιδιαίτερα τώρα 2 – 3 μήνες πριν τις εκλογές εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις παλαιοκομματικές και αναχρονιστικές μεθόδους των πολιτικών του παρελθόντος.

Διαλύουν πλατείες και πεζοδρόμια που ήδη υπάρχουν και τα ανακατασκευάζουν από την αρχή, κατασπαταλώντας πολύτιμο δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που θα έπρεπε να τα συντηρούν σωστά και να τα βελτιώνουν λειτουργικά σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας… Με το ράβε ξήλωνε έχουν καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας «Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν».

Αντί λοιπόν, δύο μήνες πριν τις εκλογές, να ανακατασκευάζουν πλατείες και πεζοδρόμια εκεί που δεν χρειάζεται, θα έπρεπε να διασφαλίσουν απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στους Δημόσιους χώρους, ασφαλή διακίνηση των πεζών, των μαθητών, των μανάδων με τα βρεφικά καροτσάκια σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

Έχουν παραλάβει έργα και κτίρια που μετά από λίγο χρονικό διάστημα εμφανίζουν προβλήματα (υγρασίες, τεχνικές ατέλειες , ελλείψεις και λοιπά προβλήματα) γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες ή γιατί δεν έχουν γίνει σωστοί και ενδελεχείς έλεγχοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κινηματοθέατρο «Γ. Ρίτσος» που φαίνεται στολίδι αλλά συγκριτικά με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του παρουσιάζει σοβαρές ατέλειες και ελλείψεις.

Έργα που διαφημίστηκαν και έμειναν στα χαρτιά, ημιτελή, όπως το έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά», που προέβλεπε την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση τεσσάρων εργατικών πολυκατοικιών του Δήμου και που τριάμισι χρόνια τώρα έμεινε στις βαρύγδουπες δηλώσεις… Οι μόνες εργασίες που έγιναν, κι αυτές δωρεάν από εταιρείες χορηγών για την προβολή και την διαφήμισή τους, ήταν σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πολυκατοικία και αυτές δεν αφορούσαν όλο το φάσμα των προαναγγελθέντων εργασιών. Από εκεί και μετά τίποτε. Το έργο έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει και δεν έχει καν ξεκινήσει!

Το 2010 μας έταξαν προεκλογικά κολυμβητήριο… που είναι;;; Στα χαρτιά…

Δημοτικά κτίρια και λοιπά έργα, περιουσία του Δήμου μας, όπως η αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Συμβουλίου, το κτίριο της πρώην σχολής Ράδου, όπου προτείνουμε να στεγαστούν όλες οι κοινωνικές προνοιακές δομές, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Ν. Χαχλάκης», το Άλσος Μητέρας, το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κ.α. έχουν αφεθεί να ρημάζουν χωρίς την υποτυπώδης φροντίδα και συντήρηση

Δόθηκαν πολλά χρήματα για να κατασκευαστεί το «ΠΑΝΘΕΟΝ» ένα στολίδι όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά και ολόκληρη την Δυτική Αττική, που όμως ελάχιστα απολαύσαμε… Παρατυπίες και κακοδιαχείριση από την μέχρι σήμερα Δημοτική Αρχή είχαν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο, την εγκατάλειψη και τελικά την καταστροφή του…

Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια σπαταλά υπέρογκα ποσά (χρήματα των φορολογουμένων συμπολιτών μας) για τη φύλαξη του, χωρίς αποτέλεσμα… Δείτε εικόνες που μιλούν μόνες τους….

Ο Δήμος μας έχει επωμιστεί υπέρογκα βάρη, χρέη και πρόστιμα, εξαιτίας της προηγούμενης παράνομης χρήσης του…

Οφείλουν να μας πουν ποιος ευθύνεται για τη διάλυσή του, για τα χρέη, για τους βανδαλισμούς και τη λεηλασία που έχει υποστεί ο χώρος και βέβαια για το κλείσιμό του.

Τι προσπάθειες έγιναν για να επαναλειτουργήσει;

Η Δ.Ε.Κ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να επαναλειτουργήσει το «ΠΑΝΘΕΟΝ» ΝΟΜΙΜΑ για να το χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας.

Το βουνό μας που ρημάζει, θέλει ζωή και φροντίδα, .

Κρουνοί πυρασφάλειας που δεν λειτουργούν…

Πεύκα που αποδεκατίζονται από τις κάμπιες…

Αυξημένη παραβατικότητα που ενισχύεται από την ατελή φύλαξη…

Σκουπίδια παντού…

Ειδικά στο χώρο γύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝ. Ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές και φυσικά για τη δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων, οργανώθηκε την Κυριακή εθελοντικός καθαρισμός του βουνού. Σταγόνα στον ωκεανό! Τον υπόλοιπο καιρό τι γινόταν; Ορίστε… Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…. Λυπούμαστε αλλά όλες αυτές οι δράσεις γίνονται τώρα, τελευταία στιγμή, μόνον και μόνο για να βγουν φωτογραφίες για τα μέσα ενημέρωσης, τις ιστοσελίδες και τα προεκλογικά προγράμματα αυτών που τις οργανώνουν.

Η καθαριότητα είναι η πρώτη εικόνα για μια αξιοπρεπή πόλη. Το επίπεδό της στην πόλη μας δεν είναι το επιθυμητό. Δεν αρκεί το άδειασμα των κάδων σε καθημερινή βάση. Πρέπει να καθαρίζεις τους κάδους, να τους απολυμαίνεις, να φροντίζεις να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση. Χρειάζονται πιο πολλές προσπάθειες και δράσεις για την ανακύκλωση, την διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους. Χρειάζονται δράσεις μυοκτονίας και απεντόμωσης.

Χρειάζεται ειδική μέριμνα από το Δήμο για τα αδέσποτα ζώα και ήδη η ΔΕΚ προώθησε στο ΔΣ σχετικές προτάσεις

Η πόλη μας έχει ανάγκη βελτίωσης της διακίνησης των πολιτών και των οχημάτων. Έπρεπε να διαθέτουμε δημοτική συγκοινωνία, όπως οι γειτονικοί Δήμοι, που να καλύπτει όλες τις γειτονιές του Δήμου και να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Έπρεπε να έχει συνταχθεί σωστή κυκλοφοριακή μελέτη με μονοδρομήσεις όπου απαιτούνται, χώρους στάθμευσης στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, το εμπορικό κέντρο και το σταθμό του ΜΕΤΡΟ

Επίσπευση κατά το δυνατόν των εργασιών κατασκευής του επόμενου σταθμού ΜΕΤΡΟ, «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» στο κέντρο της πόλης μας.

Χρειάζεται ακόμα σωστή και συνεχής συντήρηση των οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων που είναι σε κάκιστη κατάσταση.

Ο φωτισμός της πόλης δεν πρέπει να είναι μόνον στους κεντρικούς δρόμους. Κάποιες πλατείες έχουν φωτιστεί υπερβολικά, τόσο που καταντά προκλητικό. Πρέπει κάθε στενό, κάθε γωνιά να φωτίζεται σωστά… Έχει αποδειχθεί ότι ο σωστός φωτισμός μιας πόλης μειώνει την παραβατικότητα.

Η πόλη μας και οι κάτοικοί της έχουν ανάγκη σωστής φύλαξης και ασφάλειας τόσο της περιουσίας τους, ιδιωτικής και δημόσιας, όσο και των ιδίων και των οικογενειών τους. Αυστηρή και ισότιμη τήρηση των νόμων της κοινωνικής τάξης και επιβολή ποινών προς συμμόρφωση των παραβατών

Οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας απαιτούν τα σχολεία των παιδιών τους να συντηρούνται επιμελώς από το Δήμο, να είναι ασφαλή, να φέρουν τις κατάλληλες υποδομές, να είναι σύγχρονα φιλικά και ευχάριστα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Απαιτούν να γίνονται έγκαιρα οι κατανομές των πιστώσεων από το Υπουργείο προς τις σχολικές μονάδες. Να μην καθυστερούν αδικαιολόγητα τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου, όπως έκανε η Δημοτική Αρχή κατά τη θητεία της, ειδικά τώρα που τα ποσά είναι μειωμένα και ανεπαρκή.

Απαιτούν απόλυτο έλεγχο των χρεών και χρηστή διαχείριση των οικονομικών των σχολείων.

Οι ΓΟΝΕΙΣ της πόλης μας χρειάζονται και άλλον παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους .

Για τα τροφεία των παιδικών σταθμών η ΔΕΚ και εγώ προσωπικά δώσαμε μάχη όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε την επιβολή πολύ υψηλών τροφείων, με εξαίρεση τους γονείς που επιδοτούνταν από την ΕΕΤΑΑ, κάτι που δεν δικαιολογούνταν από την οικονομική κατάσταση των παιδικών σταθμών.

Έπειτα διαπιστώσαμε και φυσικά καταγγείλαμε απερίφραστα το γεγονός ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, λόγω ΕΕΤΑΑ, έστελνε το παιδί του δωρεάν στο Δημοτικό παιδικό σταθμό, τη στιγμή που οικογένειες με πολύ χαμηλότερα εισοδήματα αναγκάζονταν στην καταβολή τροφείων. Επρόκειτο για μια κατάφωρη αδικία! Ο Δήμαρχος διεκδικούσε επί 2 συνεχή έτη επιδοτήσεις που τον απάλλασσαν από την πληρωμή τροφείων, χωρίς να υπολογίζεται από την ΕΕΤΑΑ το σύνολο των εισοδημάτων του, καλυπτόμενος από τα ψιλά γράμματα. Δε μπορεί να μην έβλεπε την αδικία έναντι των φτωχότερων δημοτών του, όμως το αποσιωπούσε και δεν αντιδρούσε. .. Γιατί; Επειδή δεν τον συνέφερε;

Διεκδικήσαμε και τελικά κερδίσαμε την άρση από την ΕΕΤΑΑ αυτής της κατάφωρης αδικίας και ανισοτιμίας, κάτι βέβαια που ηθικά θα έπρεπε να είχε κάνει αυτοβούλως ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος . Η θέση και η στάση ενός Δημάρχου έπρεπε να είναι άλλη.

Μετά από όλα αυτά και ένα χρόνο πριν τις εκλογές αναγκάσθηκε, κάτω από την πίεση που του ασκούσαμε συνέχεια, να αποδεχτεί τα δωρεάν τροφεία για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, μέχρι του ύψους δηλαδή που επιδοτεί και η ΕΕΤΑΑ. Προσπαθεί να εξιλεωθεί τώρα λίγο πριν τις εκλογές ή πιστεύει ότι τόσο εύκολα ξεχνάμε; ΟΧΙ κ. Δήμαρχε δε ξεχνάμε!

Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από αθλητικές υποδομές..

Είμαστε η μόνη πόλη χωρίς ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποκλειστική ευθύνη των προγενέστερων διοικήσεων επί σειρά τόσων ετών!

Τώρα η Αγία Βαρβάρα από ότι φαίνεται τελικά θα ξανακερδίσει το χαμένο της γήπεδο, ελπίζουμε όχι υποβαθμισμένο σε σχέση μα το παρελθόν. Η ΔΕΚ βοήθησε τα μέγιστα την τωρινή διοίκηση για την αποκατάσταση του γηπέδου στα Ριμινίτικα, με συλλογή υπογραφών κατοίκων και κατάθεση αυτών στο ΣτΕ σαν ενισχυτικό στοιχείο θετικής έκβασης του κρίσιμου δικαστηρίου, αλλά και με τη θετική της ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο σε καίριες αποφάσεις για την ανακατασκευή του. Θέλουμε οι διαδικασίες ανακατασκευής του γηπέδου μας να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.

Φυσικά θέλουμε και άλλους χώρους άθλησης, γήπεδα 5χ5, ΑΝΟΙΚΤΑ γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ που θα συντηρούνται σωστά και θα είναι κατάλληλα και ασφαλή στη χρήση τους, κολυμβητήριο, γυμναστήριο και σε άλλο σημείο της πόλης και όχι σε υπόγειο.

Απαιτούμε τη δυνατότητα χρήσης από όλους τους συμπολίτες μας όλων των χώρων άθλησης αδιακρίτως και οργανώνουμε τη σωστή συντήρηση και φύλαξή τους.

Αγιοβαρβαριώτες πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια.

Γιατί κάποια πράγματα τα βλέπετε και τα ζείτε καθημερινά.

Τα πολλά όμως σας τα κρύβουν με περίσσεια επιδεξιότητα.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξέρουμε.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διεκδικούμε…

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζούμε σε μια όμορφη, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη που θα την καμαρώνουμε και θα την χαιρόμαστε καθημερινά…

Η ΔΕΚ έρχεται για να δουλέψει εντατικά και να λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης μας, για να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα, για να αγωνιστεί στο πλευρό σας για όσα δικαιωματικά σας αξίζουν, για να εκτελέσει έργα ουσίας!

Η ΔΕΚ δεν έρχεται να σας δώσει ψεύτικες και ανεδαφικές υποσχέσεις, όπως κάνουν άλλοι ανθυποψήφιοι. Δεν έρχεται να υποσχεθεί για παράδειγμα, ότι θα λύσει οριστικά και ολοκληρωτικά το πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη. Μακάρι να μπορούσε! Θα προσπαθήσει σίγουρα να βοηθήσει για τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας των κατοίκων της πόλης μας, αλλά μαγικές λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν. Αυτά τα αφήνουμε να τα κάνουν κάποιοι εκκολαπτόμενοι μαθητευόμενοι μάγοι…! Τα αφήνουμε σε αυτούς που προφανώς προεκλογικά εκμεταλλεύονται τις αγωνίες και τον πόνο των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς μας έχουν χορτάσει λόγια και υποσχέσεις…!

Η ΔΕΚ και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας ότι θα εργαστούμε ακατάπαυστα με ήθος, εντιμότητα, σύνεση, ταχύτητα για το καλύτερο δυνατό

Θα αγωνιστούμε για ισοτιμία προς όλους.

Όλοι εμείς είμαστε ταγμένοι σε έναν και μοναδικό σκοπό.

Να γίνει η Αγία Βαρβάρα η πόλη που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας….

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σας ευχαριστώ θερμά

Ευχαριστώ τα μέλη της ΔΕΚ που έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να στηρίξουν την κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΘΕΜΕΛΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!