ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ”

Χριστούγεννα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Σταθμός “Αγία Μαρίνα”, Πάσχα ο χώρος στάθμευσής του. Πάλι καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ίδιος ο Σταθμός καθυστέρησε μερικά χρόνια! Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να υποδεχτεί τα αυτοκίνητα των χρηστών του Μετρό, οι οποίοι μέχρι τώρα προσπαθούσαν να βολευτούν στις γύρω γειτονιές, που στέναζαν κάτω από την πίεση του νόμιμου και παράνομου παρκαρίσματος. Όχι βέβαια ότι οι 383 θέσεις θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα…

Από τις “Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.” ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα, 14 Απριλίου αρχίζει η λειτουργία του πάρκινγκ της γραμμής 3 του Μετρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα είναι και δωρεάν -μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον. Πράγματι, εφημερίδα μας είναι γνώστης της πρόθεσης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ να προκηρύξει διαγωνισμό για την ενοικίασή του σε ιδιώτη, αφού η σχετική διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Παραμένει άγνωστο αν απλώς δεν ολοκληρώθηκε ακόμα ή αν άλλαξε πλήρως η πολιτική της.

Πάντως η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι “Η στάθμευση για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων επιβατών, αλλά και την επιβράβευση των πιστών πελατών μας και υιοθετώντας διεθνείς πρακτικές”. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα δικαιούνται δωρεάν ημερήσια στάθμευση, με την επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου, που είναι σε ισχύ την ημέρα στάθμευσης, καθώς και με την επίδειξη μηνιαίας ή ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Οι κάτοχοι καρτών σε ισχύ, θα δικαιούνται και δωρεάν μηνιαία στάθμευση.

Ταυτόχρονα για τους μη χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς οι τιμές στάθμευσης θα είναι χαμηλές, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία στις δεδομένες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Ο σταθμός στάθμευσης θα λειτουργεί:

– Δευτέρα- Πέμπτη από 05:15 έως 01:00 (της επόμενης)

– Παρασκευή και Σάββατο από 05:15 έως 03:00 (της επόμενης)

– Κυριακές και αργίες παραμένει κλειστό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

http://xaidarisimera.blogspot.gr