Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, στην πόλη μας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισκεύτηκε την πόλη μας και ιδιαίτερα τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου του Σταθμού Μετρό στην Αγία Ελεούσα σήμερα το πρωί, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, προκειμένου να έχει προσωπική αντίληψη από τα έργα που εκτελούνται.

Με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους μηχανικούς κατασκευής του Σταθμού στην πόλη μας, διέσχισαν το υπό διαμόρφωση κομμάτι της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου που θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και θα ενώσει την πόλη μας που τα τελευταία χρόνια είναι κομμένη στη μέση εξ ΄ αιτίας του σημαντικότατου αυτού έργου.

Πιθανότατα το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου να γίνει παρουσία του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη, ο οποίος και θα αναγγείλει και την ημερομηνία παράδοσης και λειτουργίας του δεύτερου σταθμού στην πόλη μας.

Ο δήμαρχος κ. Καπλάνης με ευκαιρία την παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στην Αγία Βαρβάρα, μας δήλωσε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία Δήμου και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και πως ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για λειτουργία του Σταθμού της πόλης μας, με εκείνους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, πριν την ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη. Επίσης ο κ. Δήμαρχος μας δήλωσε πως είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα και πως όλα κυλούν βάσει αυτών και με μικρή υπέρ μας απόκλιση.

Η ασφαλτόστρωση του κομματιού της κεντρικής μας λεωφόρου είναι προγραμματισμένη να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ έχει απομακρυνθεί ο μεταλλικός φράκτης που “έπνιγε” τα καταστήματα, όλα αυτά τα χρόνια.

Σημειώνουμε πως για καλύτερη επίστρωση της Βενιζέλου, ο νέος ασφαλτοτάπητας θα ξεκινήσει από την οδό Αθανασίου Διάκου, ώστε η ένωση των δύο μερών να είναι ομαλή χωρίς “μαξιλαρακιά”.

Με την ευκαιρία αναφέρουμε πως θα απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στην Βενιζέλου, στο σημείο αυτό προκειμένου να γίνει το φρεσάρισμα του δρόμου, πριν την ασφαλτόστρωσή του.