Ο Δήμος να διευκολύνει εκείνους που θέλουν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας

 

Δημοσιεύσαμε εχθές email συμπολίτισσάς μας, προς την εφημερίδα μας, στο οποίο ανέφερε πως καταστηματάρχης έκανε ανακαίνιση στο κατάστημά του στην οδό Αφροδίτης και τα οικοδομικά υλικά που περίσσεψαν τα πήγε και τα άφησε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων του Δήμου, στις 27 Νοεμβρίου.

Τα υλικά αυτά σήμερα 4 Δεκεμβρίου παραμένουν εκεί.

Η συμπολίτισσά μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμο σε έναν τετραψήφιο αριθμό που είχε παλαιά ο Δήμος το “1969” για επικοινωνία πολιτών – Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά το νούμερο αυτό δεν ανταποκρινόταν.

Όντως ο Δήμος  έχει καταργήσει αυτό το νούμερο, που ήταν πολύ εξυπηρετικό για τους κατοίκους.

Η συμπολίτισσά μας απευθύνθηκε σε εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο δρόμο εκείνο και της ανέφερε το πρόβλημα με τη βεβαιότητα πως η εργαζόμενη με τη σειρά της θα ενημέρωνε το Δήμο για να έρθει να τα μαζέψει.

Η εκτίμησή της όμως δεν επαληθεύτηκε.

Ή η εργαζόμενη δεν ενημέρωσε την υπηρεσία ή η Υπηρεσία ενημερώθηκε αλλά δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ότι από τα δύο κι αν συνέβη είναι καταδικαστέο.

Επειδή τη δυσκολία επικοινωνίας με το Δήμο μπορεί να επικαλεστεί και ο καταστηματάρχης που έβγαλε τα οικοδομικά υλικά στο δρόμο, δηλαδή ότι θα ήθελε να συνεννοηθεί με το Δήμο, αλλά δεν γνώριζε τον αριθμό του τηλεφώνου ή ότι το τετραψήφιο νούμερο “1969” ήταν εκτός λειτουργίας, προτείνουμε ο Δήμος να αποκτήσει ξανά τετραψήφιο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών.

Αν η απόκτηση τετραψήφιου αριθμού δεν είναι εφικτή, ας γνωστοποιήσει στους δημότες τον αριθμό που πρέπει να καλούν για να συνεννοηθούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Πως όμως θα ενημερωθούν οι δημότες για το τηλεφωνικό αριθμό;

Πολύ απλά να τυπώσει αυτοκόλλητα και να τα κολλήσει σε όλους τους κάδους της πόλης μας.

Έτσι κάθε φορά που κάποιος συμπολίτης μας χρειάζεται να επικοινωνήσει με το Δήμο να έχει πρόχειρο τον αριθμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Παλαιότερα ο Δήμος είχε τυπώσει αυτοκόλλητα και τα είχε κολλήσει στους κάδους όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία μας, με διάφορα συνθήματα, ας το ξαναπράξει,  με τον τηλεφωνικό αριθμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας τυπωμένο σε αυτά, με μεγάλους αριθμούς, ορατούς από απόσταση.