ΚΕΔΕ: Αντίθετη στην υποχρεωτική ένταξη τετράχρονων στα νηπιαγωγεία

Την αντίθεση της την ένταξη παιδιών 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εκφράζει η ΚΕΔΕ με ψήφισμα της στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Παράλληλα η ΚΕΔΕ με άλλο ψηφισμά της ζητά να δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση νέων δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού με αντικείμενο την λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εναντίον της υποχρεωτικής ένταξης όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Η ΚΕΔΕ εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την ένταξη παιδιών 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ζητάμε:

Την άμεση ανάκληση των δηλώσεων του υπουργείου Παιδείας και την διασφάλιση της δυνατότητας καθολικής και όχι υποχρεωτικής ένταξης όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας σε όλες τις δομές προσχολικής αγωγής και εκαπίδευσης (παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία)

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα και την τήρησή των δηλώσεών του στις 9.5.2017 για την δυνατότητα των γονέων που έχουν παιδιά προνηπιακής ηλικίας, να επιλέγουν τη δομή – παιδικοί σταθμοί ή νηπιαγωγεία που επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους.

Επισημαίνουμε:

Η εφαρμογή της εξαγγελίας αυτής θα έχει δυσμενέστατες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους γονείς και τα παιδιά και κυρίως για αυτά που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Η καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα και τις βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς κοινότητας και τις ανάγκες σύγχρονης οικογένειας

Απαξιώνει, συρρικνώνει και αποδομεί ένα νευραλγικό κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι οι παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

πηγή: Aftodioikisi.gr