Προοδευτική » Κόντρα Γιάγκα – Λεωτσάκου για τη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη

Κόντρα Γιάγκα – Λεωτσάκου για τη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη

Κείμενο με το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκοπιμότητες από  τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για το άνοιγμα της Γέφυρας της Στέφανου Σαράφη, ανάρτησε σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στο διαδίκτυο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας.

Η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, μέσω του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου ήταν άμεση.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο του κ. Γιάγκα και την απάντηση του κ. Λεωτσάκου, που μας στάλθηκε προς δημοσίευση:

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”

 ΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΕΣ ΚΡΎΒΟΝΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤ. ΣΑΡΑΦΗ;

Τετάρτη 29/11/17. Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απευθύνω το εξής ερώτημα στη Δημοτική αρχή:

Η μελέτη Στατικής Επάρκειας της γέφυρας Στ. Σαράφη, που έχει ψηφιστεί η διενέργειά της εδώ και πολύ καιρό από το Δημοτικό συμβούλιο, έχει ολοκληρωθεί;

Αν Ναι, ποιά είναι τα αποτελέσματα;
Απάντηση Αντιδημάρχου: Δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Γεννιούνται ευλόγως τα ερωτήματα:
– Για ποιό λόγο ο Δήμος δεν ολοκληρώνει τη μελέτη, ενώ έχουν περάσει ηδη τρία (3) ολόκληρα χρόνια;
– Τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια καθυστέρηση; Ή μήπως έχει ολοκληρωθεί και δεν δίνεται το πόρισμα στη δημοσιότητα;
– Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου;
– Ποιός επιτέλους από το Δήμο θα δώσει μια πειστική απάντηση για το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα;
– Ποιός θα πληρώσει το κόστος υποβάθμισης του εμπορικού κέντρου και της διχοτόμησης της πόλης;
– Ευθύνεται και για τη μη ολοκλήρωση της μελέτης η Περιφέρεια;
– Ποιός είναι τελικά ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής όταν αδυνατεί να επιτελέσει το καθήκον της;

Κατά τα άλλα ετοιμάζονται φιέστες για την διάνοιξη της Ελ. Βενιζέλου.

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΥΝΑΤΗ ΠΌΛΗ”

*****************************

Απάντηση Αντιδημάρχου σχετικά με τη «σκοπιμότητα» του κ. Γιάγκα.

Επιτέλους ας καταλάβει ο κ. Γιάγκας ότι πρέπει να χρησιμοποιεί με φειδώ και κατόπιν έλλογης σκέψης τη λέξη «σκοπιμότητες», εάν θέλει ο αντιπολιτευτικός του λόγος να έχει κάποια βαρύτητα!

Ο κ. Γιάγκας μπορεί να βάζει παντού την ταμπέλα «σκοπιμότητες», ο δήμος, όμως, ευτυχώς για τους συνδημότες μας βάζει ταμπέλες στα έργα που υλοποιεί!

Επί των θεμάτων τώρα που ο κ. Γιάγκας «αναζητά απάντηση» σχετικά με τη μελέτη στατικής επάρκειας της γέφυρας Στεφάνου Σαράφη και αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να ενημερωθεί πλήρως από το στέλεχος της Τεχνικής μας Υπηρεσίας που ήταν παρόν και διαθέσιμο να απαντήσει σε κάθε σχετικό θέμα, ενημερώνουμε τα εξής:

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έργο της αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων της γέφυρας βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνέχεια του δεν εξαρτάται από την ανωτέρω μελέτη στατικής επάρκειας. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα τα οποία προχωρούν και τα δύο παράλληλα. Η προαναφερόμενη μελέτη εκτελείται για την κάλυψη τυχόν μελλοντικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα του χρόνου και να εξαλειφθεί κάθε υπόνοια περί μη ασφάλειας της γέφυρας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, λοιπόν, ενώ το έργο της γέφυρας προχωράει, παράλληλα και όσον αφορά τη μελέτη στατικότητας είμαστε στο στάδιο όπου έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος των δικαιολογητικών από την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουμε σε υπογραφή της σύμβασης. Επισημαίνεται ότι έχει τηρηθεί πλήρως το απαιτούμενο από τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια διαγωνισμού. Εφόσον, λοιπόν, έχει ξεκαθαριστεί σε ποιο στάδιο του διαγωνισμού βρισκόμαστε, παρέλκει η απάντηση στο δήθεν ερώτημα αν έχει βγει πόρισμα περί της στατικότητας!

Τέλος, βάσει εγγράφου που σας έχει γίνει γνωστό σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχετε πλήρη χρονική εικόνα των ενεργειών του δήμου για το θέμα.

Κλείνοντας το θέμα εφιστούμε την προσοχή στον κ. Γιάγκα να μην «σπείρει» με τα λεγόμενά του την αγωνία και την ανασφάλεια στους συνδημότες μας προς χάριν εντυπώσεων!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

Did you like this? Share it:

© 2017 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!