Στο φουλ οι μηχανές για να παραδοθεί η Βενιζέλου σε χρήση στις 15 Δεκεμβρίου – Τι γίνεται με το πάρκινγκ;

Χωρίς σταματημό εργάζονται τα συνεργεία στην Ελευθερίου Βενιζέλου, προκειμένου να παραδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου η κεντρική λεωφόρος της πόλης μας σε χρήση, ενώνοντας την πόλη μας, που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι κομμένη στη μέση, λόγω των έργων κατασκευής του Σταθμού ΜΕΤΡΟ, στην Πλατεία Αγίας Ελεούσας.

Η θραύση αγωγού υδάτων εχθές το μεσημέρι, στο υπό διαμόρφωση κομμάτι της Βενιζέλου καθυστέρησε την πορεία των εργασιών κατά 24 ώρες περίπου.

Από το πρωί σήμερα, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, συνεργεία προσπαθούν να επαναφέρουν το οδόστρωμα στην κατάσταση που ήταν πριν τις ζημιές που προκάλεσε το σπάσιμο του αγωγού σε δύο σημεία.

Με προσμονή και αγωνία περιμένουν κάτοικοι και καταστηματάρχες την παράδοση της Βενιζέλου, που θα αλλάξει την μορφή  και τη λειτουργικότητά της  πόλης μας.

Φυσικά όταν σε δύο περίπου χρόνια δοθεί σε χρήση και ο Σταθμός της πλατείας Αγίας Ελεούσας και η Πόλη μας αποκτήσει και δεύτερο Σταθμό, τότε η Αγία Βαρβάρα προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε χρόνο μηδέν.

Υπάρχει πάντως μία εκκρεμότητα και το περιβάλλον είναι θολό στο θέμα της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην οδό Κωστή Παλαμά.

Όταν ανακοινώθηκε επίσημα το έργο και η επέκτασή του ΜΕΤΡΟ από την Αγία Μαρίνα προς τον Πειραιά, στα σχέδια υπήρχε και η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο ΜΕΤΡΟ, αλλά και αυτήν των κατοίκων. Μάλιστα είχε εξαγγελθεί και η προνομιακή μεταχείριση των μονίμων κατοίκων σε αυτό.

Κάποια στιγμή το θέμα εξαφανίστηκε από το τραπέζι και τα σχέδια, αλλά αργότερα επανήλθε, για να αποσιωπηθεί  ξανά.

Κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση δεν υπάρχουν ή δεν είναι ορατές.

Ελπίζουμε ο Δήμος ή Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μας διαφωτίσουν για το θέμα αυτό.