Έτοιμο το Πάρκο σκύλων – Το εγκαινίασε ο “Τζίνος”

 

Ένα προσωπικό στοίχημα και στόχος του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου το πρωί.

Το Πάρκο Σκύλων ετοιμάστηκε και είναι έτοιμο να δοθεί και επίσημα σε χρήση των ζωόφιλων της πόλης μας που έχουν σκύλους.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, όσοι έχουν σκυλιά στην κατοχή τους τώρα μπορούν να έχουν το στέκι τους για τους πολύτιμους φίλους τους.

Στο χώρο που περιφράχτηκε για το σκοπό αυτόν, υπάρχουν καθιστικά, ποτίστρες για τα ζώα και κάδοι απορριμμάτων για τα απόβλητα των σκύλων που οι συνοδοί υποχρεούνται να μαζεύουν όταν τα σκυλιά τους αφοδεύουν.

Ο χώρος που συνορεύει με τον χώρο εκδηλώσεων του Δήμου θα απομονωθεί οπτικά με διαφημιστικές ταμπέλες που θα τοποθετηθούν στο συρματόπλεγμα. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του Πάρκου, ενώ ένα μέρος των εσόδων τους θα δίνεται ενισχυτικά στο φιλοζωϊκό Σωματείο της πόλης μας.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πάρκου μας ενημέρωσε ο κ. Λεωτσάκος, ο οποίος εμφανίζεται στη διπλανή φωτογραφία να συνομιλεί με τον Διευθυντή του Praktiker κ. Σκουλικόπουλο, παρουσία του στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας κ. Βασιλοπούλου Χριστίνας.

“Η απόφαση θα προβλέπει για τις ώρες λειτουργίας του και κάθε λεπτομέρεια που αφορά τη χρήση του. Στο χώρο αυτόν θα υπάρχουν εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων και θα γίνονται επισκέψεις σχολείων και γκρουπ, προκειμένου να έρθουν σε επαφή άνθρωποι και σκύλοι. Είναι ευκαιρία μέσα από την παρουσία και ομιλίες των εκπαιδευτών να μάθουν μικροί και μεγάλοι πως πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιο περιστατικό με ένα αδέσποτο στο δρόμο ή κάθε τι που αφορά τη συνύπαρξη ανθρώπων και σκύλων. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του καταστήματος Praktiker, στην πόλη μας τόσο για την προσφορά των υλικών για την υλοποίηση του Πάρκου, όπως επίσης και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων στο κατάστημα για το στήσιμό του” κατέληξε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Το Praktiker

Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος Praktiker που λειτουργεί στην πόλη μας, έδωσαν εθελοντικά το παρόν τους, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Καταστήματος κ. Νίκο Σκουλικόπουλο και από νωρίς το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, σήκωσαν τα μανίκια και σε χρόνο μηδέν έστησαν το Πάρκο Σκύλων στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Ο διευθυντής του καταστήματος κ. Σκουλικόπουλος, μας δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσφοράς σε είδος αλλά και τη μαζική παρουσία των εργαζομένων του Praktiker, στην προσπάθεια του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας. “Όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε ανάλογα αιτήματα του Δήμου, ο οποίος φιλοξενεί το κατάστημά μας και η παρουσία μας θέλουμε να είναι εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές”, κατέληξε.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΖΙΝΟ”

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα λεπτά της ώρας από την παράδοση του Πάρκου, όταν σημειώθηκε η πρώτη επίσκεψή του.

Ο ΤΖΙΝΟΣ ένα πανέμορφο λευκό σωματώδες σκυλί με μελί αποχρώσεις έκανε την είσοδο του στο Πάρκο, αγέρωχο, εγκαινιάζοντας το. Αφού έτρεξε ανέμελο χωρίς λουρί και έδειχνε να ευχαριστιέται από το καινούργιο χώρο και την ελευθερία κινήσεων που απολάμβανε ξεδίψασε στις ποτίστρες που υπήρχε φρέσκο νερό.

Ο συνοδός του κ. Γιώργος μας είπε πως έρχεται τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ, για να ξεμουδιάσει ο ΤΖΙΝΟΣ. Μας δήλωσε σχετικά: “Παρότι μένω στην οδό Αφροδίτης αξίζει τον κόπο να έρχομαι εδώ. Ήταν πολύ καλή η ιδέα του Πάρκου που κατασκεύασε ο Δήμος. Ήταν απαραίτητο. Είμαι βέβαιος πως θα εκτιμηθεί από τον κόσμο, ιδιαίτερα τους ζωόφιλους και κατ΄επέκταση τους συμπολίτες μας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Πάρκο Σκύλων στο Δήμο μας

Μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της φιλοζωίας και της ποιότητας ζωής στην πόλη έγινε πραγματικότητα.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πάρκου για σκύλους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πάρκου Μητέρα.

Το πάρκο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Πάρκου Μητέρα, είναι έκτασης 450 τ.μ. περιφραγμένο, διαθέτει ποτίστρες και υποδομές υγιεινής για τα ζώα και παγκάκια για τους συνοδούς.

Για τον τρόπο χρήσης του πάρκου θα ισχύσει κανονισμός λειτουργίας που θα ψηφιστεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα περιλαμβάνει θέματα ωραρίου, συντήρησης, συμμετοχής εθελοντών – εκπαιδευτών κλπ.

Ο Δήμος ευχαριστεί την εταιρία Praktiker που συνέβαλλε στη δημιουργία του πάρκου με την ευγενή χορηγία της σε υλικά εξοπλισμού και εργασία, καθώς 30 και πλέον εργαζόμενοι της εταιρίας συμμετείχαν προσφέροντας προσωπική εργασία.

Ο αρμόδιος Αντιδ/ρχος Ανδρέας Λεωτσάκος στη σύντομη τελετή των εγκαινίων ανέφερε ότι «Με την παράδοση του πάρκου προς χρήση στους ζωόφιλους δημότες υλοποιήθηκε ένα εύλογο και πάγιο αίτημά τους, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για όλους τους συμπολίτες μας που κινούνται εντός και πέριξ του πάρκου, όπως αρμόζει σε κάθε Δήμο που σέβεται και φροντίζει το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον».

Από το γραφείο Τύπου