Δύο σοβαρά τροχαία σε απόσταση 50 μέτρων το ένα από το άλλο με διαφορά ωρών

 

Σε απόσταση πενήντα μέτρων και με διαφορά ωρών σημειώθηκαν δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας, εχθές Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Το πρώτο συνέβη τις πρωινές ώρες στη διασταύρωση των οδών Χανίων και Ηρακλείου, με δύο Ι.Χ. να συμμετέχουν σε αυτό (φωτό) και το δεύτερο στην προηγούμενη γωνία, Βενιζέλου και Ηρακλείου.

Το δεύτερο συνέβη λίγο πριν τις 10 η ώρα το βράδυ, μεταξύ Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικυκλιστή, ο οποίος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο για ιατρική αρωγή.

Στα παραπάνω σημεία τα τροχαία είναι συχνά, αφού οι οδηγοί παραβιάζουν συνήθως τις πινακίδες STOP που υπάρχουν ή κάνουν κακή εκτίμηση της στιγμής.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής ζητούν ο Δήμος να τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες στις δύο αυτές πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Σημειώνουμε πως τα παραπάνω σημεία έχουν επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά από το κόψιμο της Βενιζέλου στα δύο.

Το φόρτο των οχημάτων το δέχεται η Οδός Καραολή και στη συνέχεια η οδός Αβέρωφ από τα οχήματα με κατεύθυνση Πειραιά ή Νίκαια, η οποία καταλήγει στην Βενιζέλου.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος απαντώντας σε ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Σιαραμπή που αφορούσε το κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, είχε απαντήσει πως “πρέπει να ανοίξει πρώτα η Βενιζέλου, να λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για το κυκλοφοριακό της πόλης μας”.

Βέβαια τα γεγονότα πιέζουν και ίσως σε ορισμένα σημεία της πόλης μας, όπως τα παραπάνω, πρέπει να παρθούν μέτρα, πολύ πριν τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ.

Εαν η απόφαση για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών είναι δύσκολη και χρονοβόρα, τότε ο Δήμος ας τοποθετήσει στις παραπάνω  διασταυρώσεις παλλόμενα μεγάλα πορτοκαλί φανάρια  που θα προειδοποιούν τον κάθε οδηγό με έναν παραπάνω τρόπο, για τις συγκεκριμένες επικίνδυνες  διασταυρώσεις, συνεχώς 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.