Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”: “Σκαλώστεν το Χορόν…”

“Σκαλώστεν το Χορόν…” προέτρεπε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», και τα μέλη και οι φίλοι ανταποκρίθηκαν, κατακλύζοντας τη φιλόξενη αίθουσά του, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Μουσική Βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, με γνήσιο ποντιακό γλέντι και όχι μόνο.

Η έναρξη έγινε με το καλωσόρισμα της Προέδρου & Χοροδιδασκάλου του Συλλόγου κ.Σοφίας Σαββίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε “…υποδεχόμενοι τον κρύο, βροχερό χειμώνα παραπέμπουμε τη χειμωνιάτικη διάθεσή μας και πάλι στον πολιτισμό, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από ένα ζεστό και ουσιαστικό αντάμωμα. Πρώτο μέλημά μας όμως και καθήκον είναι η άμεση κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία αυτές τις ημέρες, γι’αυτό και σήμερα συγκεντρώνουμε ρούχα και τρόφιμα”.

Ακολούθησαν τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα και όλοι καμάρωσαν τους χορευτές κάθε ηλικίας, οι οποίοι σχημάτισαν κύκλους, σύμβολο ισότητας και σύμπνοιας μεταξύ τους και χόρεψαν με πάθος και ζωντάνια κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Στη συνέχεια τα χέρια ενώθηκαν και το Γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, αφού όλοι χόρευαν παντού ….όπου υπήρχε χώρος.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν σ’ αυτή τη διαδρομή ήταν: ο Σταύρος Σαββίδης και η ορχήστρα του, Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Παντελής Νικολαίδης (αγγείο), Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα), Γιάννης Κεμεντζετζίδης (τύμπανα), Σάββας Ηλιάδης (νταούλι), αλλά και ο D.J Θωμάς (music moments), όπου όλοι με το δικό τους τρόπο ξεσήκωσαν τους καλεσμένους.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ευχάριστη, ζεστή και αδελφική. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος έχει ανάγκη μια ανάσα ζωής σ’αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σ.Σαββίδης, Εκπρόσωποι του Pontos Radio και αδελφών Σωματείων Περιστερίου, Ενωσης Ποντίων Αιγάλεω, Βίγλας, Σ.Π.Φοιτητών, Λαμίας, Αιγάλεω “Αξέχαστες Πατρίδες”, Κ.Ο.Π.Α, Ποδοσφαιρικής ομάδας «Ελλάς Ποντίων», Ε.Πο.Ν.Α, Πρέβεζας και Κατερίνης, καθώς και οι Καλλιτέχνες – Μουσικοί Μπ.Καστρινόπουλος, Γ.Τσιλικίδης, Παυλίνα Παπαβραμίδου, Ν.Πετρίδης, Δ.Κοσμίδης, Θ.Ευφραιμίδης, Κ.Αθανασίου, Π.Τσολερίδης