ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΕ ΚΑΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγία Βαρβάρα 2-4-2014

Προς

Κο Γεώργιο Καπλάνη,

Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Δική μας Πόλη»

Κύριε Δήμαρχε,

Με την από 10/3/2014 αίτηση μου, με την οποία σας ζητούσα την κατάσταση οφειλετών του δήμου, σας κοινοποίησα μαζί: 1) αντίγραφο της από 14/2/2014 βεβαίωσης έναρξης εργασιών της αρμόδιας ΔΟΥ, στην οποία δηλώθηκε ως έδρα του εκλογικού συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» το επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 75 οίκημα και 2) αντίγραφο της από 7/3/2014 αίτησης προς την αστυνομία με την οποία ζητούσα την χορήγηση άδειας για την λειτουργία του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας στην αυτή διεύθυνση.

Ενώ κατά τα ανωτέρω είναι σε γνώση σας η λειτουργία του γραφείου μας στην προαναφερθείσα διεύθυνση, εσείς παραδόξως, σε αντίθεση με τη νομοθεσία, ανοίγετε Εκλογικό κέντρο στην ίδια σχεδόν πολυκατοικία με κίνδυνο να δημιουργηθούν εντάσεις κατά την προεκλογική περίοδο. Επί πλέον χωρίς την κατά νόμο προβλεπόμενη σύγκληση – σύσκεψη των επικεφαλής των συνδυασμών υποψηφίων δημάρχων, (10474/13-3-2014 ΥΑ του υπουργού Εσωτερικών) περί καθορισμού τρόπου χρήσης των χώρων που θα διατεθούν  στους συνδυασμούς για την προβολή τους στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, προβαίνετε σε αυθαίρετη κατασκευή και σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου (πεζοδρομίου – πλατείας) χωρίς να τηρήσετε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική εκλογική νομοθεσία. Επισημαίνω ενδεικτικά την παράγραφο 5 της εν λόγω υπουργικής απόφασης «Επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τους συνδυασμούς, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα…», καθώς και την παρ. 7 της ίδιας απόφασης «Απαγορεύεται η ανάρτηση αεροπανώ ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανώ η αεροπανώ οι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους».

Παρακαλώ για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι στη δική σας, όπως δεν είναι στη δική μου, πρόθεση,  να φροντίσετε για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων καλής πολιτικής συμπεριφοράς,

Για το συνδυασμό

Αγία Βαρβάρα- ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Μιχάλης Γιάγκας, Υποψήφιος Δήμαρχος