Υπερβολικό χαρακτήρισε ο κ. Σαββίδης τον κ. Βασιλάκο, εξ΄αιτίας ανάρτησής του

“Υπερβολικό” χαρακτήρισε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασιλάκο Θεόδωρο, ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Σάββας Σαββίδης.

Αιτία ήταν η ανάρτηση του κ. Βασιλάκου σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, φωτογραφίας μιας λακκούβας στο οδόστρωμα της οδού Π.Π. Γερμανού και Κουντουριώτη, απέναντι από το αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”.

Την φωτογραφία ακολουθούσε το παρακάτω σχόλιο από τον κ. Βασιλακο:

“Π. Π. Γερμανού στο ύψος του καφέ “Λίθος”, λακκούβα θανάτου, έπεσε μηχανάκι και χτύπησε. Ένα μήνα και πάνω είναι η κατάσταση”. 
15 Νοεμβρίου 2017

Ο κ. Σαββίδης μας ενημέρωσε για το θέμα: “Η ανωμαλία που υπάρχει στο οδόστρωμα προκλήθηκε από αποχετευτικό έργο που τελείωσε ΕΧΘΕΣ Τρίτη 14 Νοεμβρίου, από συμπολίτη μας, ιδιοκτήτη ακινήτου στην Π.Π. Γερμανού, ο οποίος έκανε σύνδεση με τον αποχετευτικό αγωγό. Δεν έχουν κλείσει ούτε καν 24 ώρες και εάν δεν περάσουν δέκα ημέρες δεν μπορεί να αποκατασταθεί η άσφαλτος. Βεβαίως η έντονη βροχόπτωση έκατσε το χώμα και γιαυτό υποχώρησε δημιουργώντας αυτήν την κατάσταση που όντως είναι επικίνδυνη.

Έχει ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης και για την άδεια που πρέπει να έχει εκδώσει για το έργο γενικότερα, από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε το έργο και για την υποχρέωσή του, να αποκαταστήσει το οδόστρωμα. Στην αντίθετη περίπτωση η ασφαλτόστρωση θα γίνει από το Δήμο και ο ιδιοκτήτης θα χρεωθεί και θα πληρώσει κανονικά τα  προβλεπόμενα.

Επειδή όμως η ασφάλεια πεζών και τροχοφόρων είναι πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο, μόλις απελευθερώθηκε από άλλο συμβάν συνεργείο του Δήμου, πήγαμε και ρίξαμε χώμα προκειμένου να μετριάσουμε τον κίνδυνο. Φυσικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων που αναμένονται να πέσουν το επόμενο τριήμερο, θα παρακολουθούμε στενά το συγκεκριμένο σημείο και άλλα σε δρόμους της πόλης μας, για να επέμβουμε εάν χρειαστεί. Άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου, αυτή τη στιγμή ελέγχουν τα φρεάτια στους δρόμους της κάτω Αγίας Βαρβάρας, για να βεβαιωθούμε πως είναι ελεύθερες από υλικά οι σχάρες και καθαρές για να περισυλλέξουν τα νερά της βροχής”. 

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο κ. Σαββίδης, ο οποίος εμφανίζεται με τον κ. Βασιλακο στη διπλανή φωτογραφία συμπλήρωσε: “Είναι καλό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι κάτοικοι της πόλης μας να ενδιαφέρονται για την πόλη μας και τα προβλήματα που προκύπτουν. Δεν χρειάζονται όμως να γίνονται υπερβολικοί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Βασιλάκος.  Ένα πρόβλημα μόλις λίγων ωρών δεν πρέπει να εμφανίζεται σαν πρόβλημα που ΔΗΘΕΝ υπάρχει επί έναν ολόκληρο μήνα. Πάντως εκτός της ανάρτησης στο διαδίκτυο των φωτογραφιών του, ο κ. Βασιλάκος από τη στιγμή που εντόπισε μια επικίνδυνη κατάσταση έπρεπε να επικοινωνήσει με το Δήμο να επέμβει. Αντιπολίτευση δεν σημαίνει μόνο κριτική. Σημαίνει και συμμετοχή. Εάν μας ενημέρωνε και δεν ανταποκρινόμασταν τότε ας έγραφε ότι ήθελε και με το δίκιο του. Ας αναλογιστεί τι έχει προτεραιότητα, ο εντυπωσιασμός του κόσμου και η στείρα κριτική, που εκ των πραγμάτων βασίστηκε στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή η συμβολή στην ασφάλεια των πολιτών, στην συγκεκριμένη περίπτωση”;