Σαββίδης: “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη. Σε δέκα μέρες θα μαζευτούν όλα”

Επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, σήμερα το μεσημέρι,Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης και μας ενημέρωσε σχετικά με την προσπάθεια που ξεκίνησε από το Δήμο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με στόχο την απομάκρυνση από τα πεζοδρόμια, όσων υλικών έχουν πετάξει συμπολίτες μας.

Τα υλικά αυτά αφορούν μπάζα, κλαδιά από κλαδέματα, παλιά έπιπλα, πόρτες, στρώματα, παλαιές συσκευές  και ότι άλλο υπάρχει στα πεζοδρόμια, πεταμένα από συμπολίτες μας. “Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η πόλη μας να έχει καθαρίσει από αυτά τα παλαιά υλικά”, μας είπε.

“Το ζητούμενο όμως είναι οι συμπολίτες μας να βγάζουν ότι άχρηστο έχουν για πέταγμα κατόπιν επικοινωνίας με το Δήμο, ώστε αυτά να παραμείνουν στα πεζοδρόμια τον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Εμείς θα κάνουμε αυτήν την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε όμως την συνεργασία όλων των κατοίκων για να παραμείνει καθαρή η Αγία Βαρβάρα”.

Μας ενημέρωσε πως σήμερα από το πρωί έχουν γεμίσει και σταλεί στη χωματερή 4 φορτηγά από υλικά που μαζεύτηκαν στα πεζοδρόμια, ενώ απομακρύνθηκαν από το γκαράζ του Δήμου, δύο κοντέινερ με μπάζα και κλαδιά.

“Εαν μας επιτρέψει ο καιρός θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε μπάζα και κλαδιά, από διάφορα σημεία της πόλης”, μας δήλωσε.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Δήμου που μέσα από αντίξοες συνθήκες και με παραβίαση αρκετές φορές του ωραρίου του, ανταποκρίνεται σε έκτακτα περιστατικά, όπως προχθές με την αντιμετώπιση του δένδρου που έπεσε όταν το κτύπησε κεραυνός στην γωνία Π.Π. Γερμανού και Π.Πολεμιστών. Εαν δεν πιάσει νεροποντή, τα κλαδιά του δέντρου θα απομακρυνθούν σήμερα από το πεζοδρόμιο.

Σχετικά με φωτογραφίες που κατά διαστήματα αναρτώνται στο διαδίκτυο και σε αυτές εμφανίζονται σκουπίδια και διάφορα άλλα υλικά μας έδωσε φωτογραφίες, από δύο πρόσφατα περιστατικά, πριν και μετά την καθαριότητα.

Οι πρώτες αφορούν την γωνία Κουντουριώτη και Π. Πολεμιστών, πριν και μετά την καθαριότητα του συγκεκριμένου σημείου και οι άλλες  την γωνία Μήλου και Κουντουριώτη.

Το συγκεκριμένο σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως ευνοεί όποιον θέλει να πετάξει μπάζα και άλλα υλικά αφού υπάρχει μεγάλος ακάλυπτος χώρος και πέρασμα απ΄όλες τις κατευθύνσεις.

Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά για πολύ λίγο η γωνία αυτή θα παραμείνει καθαρή.

Εκτός κι αν λογικευτούμε και σεβαστούμε την πόλη μας και τους συμπολίτες μας

Για το δεύτερο μάλιστα σημείο, μας ενημέρωσε πως επαγγελματίας που έχει παλαιά οχήματα σε ακάλυπτο χώρο στην παραπάνω γωνία, αναγκάστηκε να βγάλει τα παλαιά ανταλλακτικά από το οικόπεδό του με εντολή του Δημάρχου κ. Καπλάνη, μετά από παράπονα κατοίκων, για συσσωρευμένα άχρηστα υλικά στον παραπάνω χώρο και να τα πάρει ο Δήμος για πέταμα.

Μάλιστα μας ενημέρωσε πως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας χρεώθηκε με χρηματικό ποσόν που θα καταβάλλει στο Δήμο, για την απομάκρυνση των παλαιών ανταλλακτικών.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σαββίδης για μια ακόμα φορά μας τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία Δήμου και Κατοίκων για να καθαρίσει και να παραμείνει η πόλη μας ΚΑΘΑΡΗ.

“Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της πόλης και την υγεία ΟΛΩΝ μας”, κατέληξε.