Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί

Οι πλειστηριασμοί είναι το κυριότερο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, υπογραμμίζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) και εξηγεί ότι θα επικεντρωθούν, κατ΄αρχήν, στις μεγάλες υποθέσεις.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, έχουν μπροστά τους μια σειρά από προκλήσεις, τις οποίες πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια συνάντησής της ΕΕΤ με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σε ερώτηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Καραμούζης ανέφερε πως «η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί», για να προσθέσει: «Είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, φοβάμαι ότι θα πάμε σε ένα αδιέξοδο μεγάλο και για τις τράπεζες και για την οικονομία».

Σε ερώτηση αν υπάρχει άτυπη συμφωνία να μη βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΕΤ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες μας είναι ξεκάθαρες. Έχουμε τοποθετηθεί. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ