ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η σημερινή, η οποία έρχεται να μας θυμίσει ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων λόγω αδυναμίας συντήρησής τους, δεν αποτελεί τη λύση αλλά την αρχή του προβλήματος.

Στην ελληνική πραγματικότητα, στην οποία το κράτος επί της ουσίας αδυνατεί να μεριμνήσει για την οικονομική ενίσχυση των φορέων που ασχολούνται με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, το πρώτο στην Ελλάδα Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων ΔΙΚΕΠΑΖ αγωνίζεται καθημερινά να περιθάλψει τα αδέσποτα ζώα που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης δήλωσε : «Τα αδέσποτα ζώα, είναι το αποτέλεσμα της δικής μας στάσης απέναντι στα πράγματα και όχι μόνον η απόρροια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Καλώ λοιπόν τον καθένα από μας να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου είτε μέσω της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, είτε μέσω της φροντίδας αυτών. Όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους προσφέροντας λίγο νερό ή /και τροφή και φυσικά αγάπη».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων ζώων μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο : http://www.syndesmosdp.gr/dikepaz