Κεραυνός τσακίζει δένδρο και το ρίχνει στα καλώδια της ΔΕΗ – Μεγάλη περιοχή χωρίς ρεύμα επί ώρες – Άμεση επέμβαση του Δήμου

 

Η πρωτοφανής καταιγίδα που έπληξε και την πόλη μας γύρω στις 12 το μεσημέρι και επί αρκετή ώρα, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ήταν η αιτία μεγάλη περιοχή στην πόλη μας, να μείνει χωρίς ρεύμα, αφού κεραυνός έπεσε και τσάκισε στην κυριολεξία ένα τεράστιο δένδρο και το έριξε στα καλώδια της ΔΕΗ.

Το δένδρο το οποίο ήταν σε παρτέρι πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Παλαιών Πολεμιστών και Π. Π. Γερμανού, συνοδευόμενο από  μεγάλο θόρυβο ευτυχώς σταμάτησε στα καλώδια, διότι εάν συνέχιζε την καθοδική πορεία του θα καταπλάκωνε πεζούς και τροχοφόρα που περνούσαν από το σημείο εκείνο.

 

Ο Δήμος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά του δηλώθηκε αδυναμία επέμβασης.

Εκτός άλλων σοβαρότερων περιστατικών που είχε η Π.Υ., δεν μπορούσε να επέμβει επειδή το δένδρο ακουμπούσε σε καλώδια και μάλιστα βρεγμένα, όπως και το φυτό.

Ο Δήμαρχος της πόλης  μας κ. Καπλάνης έφτασε το συντομότερο στο σημείο και με συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών ήταν υπεραπασχολημένοι με άλλα περιστατικά, ζήτησε να έρθει το συντομότερο η ΔΕΔΔΗΕ, εξηγώντας το επικίνδυνο της υπόθεσης.

Όντως γερανοφόρο όχημα κατέφθασε με άλλα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ γύρω στις 3 το μεσημέρι, προκειμένου να κόψουν τα κλαδιά που ακουμπούσαν στα καλώδια και να επαναφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα, επισκευάζοντας τυχόν άλλες ζημιές.

Ηλεκτρολόγοι της ΔΕΔΔΗΕ, αφού απελευθέρωσαν τα κλαδιά που είχαν πέσει  στα καλώδια της ΔΕΗ και επανασύνδεσαν την περιοχή με το ηλεκτρικό ρεύμα, αποχώρησαν για να σπεύσουν σε άλλο περιστατικό σε γειτονικό Δήμο.

 

 

 

 

 

 

Στο σημείο που έπεσε το δένδρο, έφτασαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντάβιος και Σαββίδης με αλυσοπρίονα, τον διευθυντή πρασίνου του Δήμου κ. Νικολόπουλο και δύο εργαζόμενους που παρ΄ότι είχαν σχολάσει και ξεκίνησαν το έργο επαναφοράς της κυκλοφορίας των οχημάτων και της λεωφορειακής γραμμής.

Όλοι μαζί συμμετείχαν στην προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος και να κοπούν τα μεγάλα κλαδιά που είχαν σχεδόν κλείσει την Π. Πολεμιστών.

 

Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία με ασφάλεια λίγο μετά τις 5 το απόγευμα