Δράση για τη ζωή, από τη Β5 ΝΟΔΕ – Δενδροφύτευση από τα μέλη της

Χτες, πρωινό Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017. Στην είσοδο του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου μια ομάδα νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας γεμάτη διάθεση για προσφορά, έχουν δώσει το ραντεβού τους στην κεντρική πύλη. Είναι γνωστές οι φυσιογνωμίες τους στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Αθήνας. Οι ομοιόμορφες μπλούζες που φοράνε γράφουν: «Σήμερα δράση-Αύριο ζωή».

Είναι η Β5 Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας που είχαν πάρει, για δεντροφύτευση σε ένα σημείο του Ποικίλου Όρους στο Χαϊδάρι, στα όρια ενός από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αττικής, στο Διομήδειο Κήπο.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των μελών της Τ.Ο. Αγίας Βαρβάρας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Μανώλη Ζερβάκη

Φυτεύτηκαν περισσότερα από 500 δεντράκια

Με το χαμόγελο στα χείλη τους, τη διάθεση για κοινωνική προσφορά, γεμάτοι ενθουσιασμό και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, ανηφόρησαν για δεντροφύτευση στο σημείο που τους υπέδειξε η διοίκηση του κήπου. Μαζί τους και μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, που όπως απέδειξαν έχουν ήδη αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Με τις αξίνες στα χέρια και κυρίως με την όρεξη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους η δράση ξεκίνησε. Υπολογίζεται πως μέσα σε λίγες ώρες φυτεύτηκαν περισσότερα από 500 δεντράκια.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κώστης Χατζηδάκης που συνεχάρη όλα τα μέλη και τους εθελοντές, για αυτή την πρωτότυπη για τα κομματικά δεδομένα πρωτοβουλία τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ Γιώργος Κώττης, τον διαβεβαίωσε πως η σημερινή κίνηση δεν σταματάει εδώ. Θα την στηρίξουν με τακτικό πότισμα και παρακολουθώντας την πορεία της κίνησης τους, μέσα από συχνές επισκέψεις τους.

Γιώργος Κώττης: «Αυτές είναι οι επόμενες δραστηριότητες μας»

Ο πρόεδρος της Β5 ΝΟΔΕ Γιώργος Κώττης, έκανε τις εξής δηλώσεις στον Τοπικό Τύπο:

-Οι δράσεις σας στρέφονται και προς την οικολογία;
-Κυρίως προς την οικολογία. Θεωρούμε πως τέτοιου είδους δράσεις και τέτοιου είδους πράξεις, μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών. Στις μέρες μας όλοι μας βιώνουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και του όζοντος
-Ποιες άλλες δραστηριότητες δρομολογείται για το επόμενο διάστημα;
-Θα διοργανώσουμε μια ενημερωτική διάλεξη για το κάπνισμα, στα γραφεία της Β5 ΝΟΔΕ στο Περιστέρι. Ακόμα την άλλη Παρασκευή θα αναμετρηθούμε ποδοσφαιρικά σε ένα φιλικό αγώνα, με τη ΔΗΜ.Τ.Ο Αγίας Βαρβάρας, σε ένα γήπεδο στην περιοχή του Μπουρναζίου.

Κώστης Χατζηδάκης: «Η ποιότητα των στελεχών μας ξεχωρίζει»

Λίγο πριν αναχωρήσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε στο χώρο του κήπου, μια επίδειξη που έγινε από το προσωπικό του με αρπακτικά πουλιά. Ο κ. Χατζηδάκης και οι συνεργάτες του έμειναν έκπληκτοι από τον φυσικό και ζωικό πλούτο, που φιλοξενείται σε αυτό το κομμάτι της Δυτικής Αθήνας.

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε την εξής δήλωση, σχετικά με την συγκεκριμένη δραστηριότητα:

«Χαίρομαι που η Β5 ΝΟΔΕ πήρε αυτή την πρωτοβουλία. Της αναδάσωσης του Διομήδειου Κήπου. Η ποιότητα των τοπικών επιτροπών της ΝΔ καθώς επίσης και των νομαρχιακών, δεν φαίνεται μόνο στην πολιτική δράση, αλλά και σε αυτού του είδους την κοινωνική και την περιβαλλοντική δράση. Συγχαρητήρια σε όλους».

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο. Ν.Δ. Αγίας Βαρβάρας