Αισιόδοξος ο Σταύρος Θεοδωράκης για το αποτέλεσμα των εκλογών – Ήρθε στην πόλη μας και ψήφισε

 

Μια αγκαλιά με τους συμπολίτες μας έγινε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν γύρω στις 12 το μεσημέρι επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της πόλης μας, για να ψηφίσει, στο Α΄ΚΑΠΗ στην οδό Καλατζάκου, όπου από το πρωί διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του ηγέτη της Προοδευτικής Παράταξης.

Τηλεοπτικά συνεργεία πήραν πλάνα από την παρουσία του, ενώ έκανε σε αυτά δηλώσεις για την ψηφοφορία, τονίζοντας την αναγκαιότητα συμμετοχής του κόσμου σε αυτές τις εκλογές, αλλά και γενικότερα για την ύπαρξη του νέου Προοδευτικού Φορέα.

Απαντώντας στην εφημερίδα μας για την εκτίμησή του σχετικά με το αποτέλεσμα, μας δήλωσε: “Είναι μια σπουδαία  και πρωτοφανής για τη χώρα μας διαδικασία. Η εκτίμησή μου είναι πως εάν οι ψηφοφόροι ξεπεράσουν πανελλαδικά τις 200.000, πιστεύω πως θα εκλεγώ πίσω από την πρώτη, κατά τις δημοσκοπήσεις, Φώφη Γεννηματά, ενώ ο τρίτος θα είναι αρκετά πίσω”.

Στην πόλη μας η διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί, δίνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συμμετοχή του κόσμου, στην εκλογική επιτροπή. Τέσσερις ώρες από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει περίπου 200 άτομα. Στέλεχος της επιτροπής μας υπενθύμισε πως στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, είχαν ψηφίσει τελικά 180 άτομα, καθ΄όλη την ψηφοφορία. Εάν συνεχιστεί το ενδιαφέρον του κόσμου και η διάθεση συμμετοχής του, ίσως να πλησιάσουμε τους 300 εκλογείς στο τέλος της ψηφοφορίας, στην Αγία Βαρβάρα.

Υπενθυμίζουμε πως οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, με εξαίρεση τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων στα οποία λόγω του Μαραθωνίου Δρόμου, η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μία ώρα αργότερα. Δηλαδή οι κάλπες στην Αθήνα θα είναι ανοικτές έως τις 9 το βράδυ.

Σημειώνουμε πως οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Υπογραμμίζουμε επίσης πως δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές της ερχόμενης Κυριακής θα έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή πως είχαν προσέλθει, περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόρων πανελλαδικά, ενώ υπήρχε η εκτίμηση πως τελικά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα περισσότερα από 150.000 άτομα, έως το κλείσιμο της κάλπης, ενώ αναφέρθηκε πως ίσως χρειαστεί η εκτύπωση επιπλέον ψηφοδελτίων, για να καλυφθούν οι ανάγκες.