Τέλη Νοεμβρίου το Πάρκο Σκύλων. Προβλέπεται ενίσχυση του Φιλοζωικού Σωματείου

Προς τα τέλη Νοεμβρίου, υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΥΛΩΝ στο ΑΛΣΟΣ ΜΗΤΕΡΑ.

Στο πάρκο σκύλων όπως γράφαμε πρόσφατα θα δίνεται η ευκαιρία στους κατόχους σκύλων να τα πηγαίνουν βόλτα για ξεμούδιασμα αλλά και για τις φυσικές τους ανάγκες.

Στον περιφραγμένο χώρο θα υπάρχουν ποτίστρες για τα ζώα και παγκάκια για τους συνοδούς τους.

Η προσπάθεια που θα γίνει και με εθελοντές εκπαιδευτές, στόχο έχει την κοινωνικοποίηση των σκύλων από τη μία, αλλά και την επαφή των ανθρώπων με αυτά.

Θα προγραμματιστούν επισκέψεις σχολείων ώστε να γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι πως θα μπορούν να αντιδράσουν όταν βρεθούν απέναντι σε ένα αδέσποτο σκυλί.

Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου, με προτάσεις από τη Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το όλο εγχείρημα είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα.

Μάλιστα μας πληροφόρησε πως πρόκειται να απευθυνθεί σε Κτηνιάτρους, σε  καταστήματα με είδη ζώων και άλλα παρεμφερή και μη καταστήματα, προκειμένου να διαφημιστούν στον χώρο με καλαίσθητες ταμπέλες στην περίφραξη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη συντήρηση του Πάρκου και ένα μέρος τους θα δοθεί σαν οικονομική ενίσχυση του Φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας, για το έργο που επιτελεί.