» Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου τα επίσημα εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου τα επίσημα εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, το οποίο στεγάζεται στην οδό Σερίφου 2, στο ισόγειο που για χρόνια στεγάζονταν οι υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταφερθεί στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ, (Π. Πολεμιστών & Καλαντζάκου), στον πρώτο όροφο του κτηρίου της οδού Σερίφου (βιβλιοθήκη), θα εγκατασταθούν οι Υπηρεσίες Υγείας  ΤΟΜΥ  (Τοπικές Μονάδες Υγείας).

Ελπίζουμε αυτές οι δύο μονάδες Υγείας να βοηθήσουν ουσιαστικά τους κατοίκους της πόλης, σε θέματα που τους απασχολούν, όταν ξεκινήσει η λειτουργία τους και στελεχωθούν με το απαραίτητο Ιατρικό κ.ά προσωπικό.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, βασικό μέλημα της λειτουργίας του ΚΕΠ είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να το επισκέπτεται και να ενημερώνεται για θέματα πρόληψης της υγείας.

Did you like this? Share it:

© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!