» Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την Κατασκευή Ανοικτών Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Π.Π.Γερμανού

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την Κατασκευή Ανοικτών Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Π.Π.Γερμανού

 

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο  συζητήθηκε και εγκρίθηκε πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπ. Τζόκα, σχετικά με την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου που αφορά την κατασκευή Αθλητικών εγκαταστάσεων στους χώρους επί της Π.Π.Γερμανού, απέναντι από το Δημοτικό Αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”.

Το θέμα αναφέρθηκε ως εξής στον κατάλογο των υπό συζήτηση θεμάτων στην συγκεκριμένη συνεδρίαση:

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΑ Ο.Τ. 668 – 669 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ» συνολικούπροϋπολογισμού 600.000,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

ΔΗΛΩΣΗ του Δημάρχου κ. ΚΑΠΛΑΝΗ

“Σε οργανωμένο χώρο πράσινου, αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Δήμου μας, μετατρέπονται οι κοινόχρηστοι χώροι στα Ο.Τ. 668 και 669 που βρίσκονται επί της οδού Π.Π. Γερμανού μετά από πολύμηνες προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την σχετική προγραμματική σύμβαση ανάβοντας το «πράσινο φως» για την εκκίνηση του έργου”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Το «πράσινο φως» για την ανάπλαση στους κοινόχρηστους χώρους στο Ο.Τ. 668 και Ο.Τ. 669 που βρίσκονται επί της οδού Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης και σε τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου, έδωσε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την έγκριση της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα υπογραφεί με την διοίκηση του Δήμου και την Περιφέρεια Αττικής στο προσεχές διάστημα.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους, συνολικής έκτασης 1,5 στρέμ. σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Δήμου μας.

Έμφαση δίνεται στα όργανα εκγύμνασης ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα κριτήρια εργονομίας, αισθητικής, και ασφάλειας. Εξασφαλίζεται η μέγιστη αυτονομία και απομόνωση του χώρου, από την κίνηση των οχημάτων, με χαμηλά κιγκλιδώματα. Οι χτιστές κατασκευές θα έχουν μικρό ύψος προκειμένου να εξασφαλίζεται η ορατότητα όλου του χώρου, ακόμη και στα μικρά παιδιά. Επιστρώσεις με κυβόλιθους, η διαμόρφωση των πεζοδρομίων γύρω από τους κοινόχρηστους χώρους για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ, ο αστικός εξοπλισμός, ο ηλεκτροφωτισμός, η άρδευση, η φύτευση, συμπληρώνουν την εικόνα ανάπλασης.

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της περιοχής και η αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της, δημιουργώντας ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Από το Γραφείο Τύπου

Did you like this? Share it:
© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!