Αποτεφρωτήριο Ελαιώνα: Ψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων

Tην Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιήσει την 26η συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων με 66 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ένα από αυτά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει να κάνει με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα.

Τα σημερινά δεδομένα λένε ότι με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Ελαιώνα δεν υπάρχει πλέον εμπόδιο ώστε η μονάδα αποτέφρωσης νεκρών να προχωρήσει.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθήνας Νέλλη Παπαχελλά αναφέρει ότι ο δήμος κάνει την οικονομικοτεχνική μελέτη και μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του. Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι αν προχωρήσει κανονικά το έργο μέσα στην θητεία της θα είναι έτοιμο επισημαίνοντας ότι το έργο θα γίνει σε συνεργασία με ιδιώτη με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ..

Το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. σε οικόπεδο έκταση 36 στρεμμάτων στο Ο.Τ. 17. Η έκταση η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το κοντινότερο σπίτι στον Ελαιώνα είναι όμορο με το Ναυτικό Οχυρό, με το υπό κατασκευή μουσουλμανικό τέμενος καθώς και με τον υπό κατασκευή νέου τερματικού σταθμού των ΚΤΕΛ. Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και αναμένεται η θετική ψήφος.