Διάλεξη με θέμα: “Ηπατίτιτιδες – σύγχρονες αντιλήψεις”, στον “ΦΑΡΟ”

Με απόλυτη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι καλεσμένοι τη διάλεξη “Ηπατίτιτιδες – σύγχρονες αντιλήψεις”, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» και η Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Στόχος ήταν η εξάλειψη της Ηπατίτιδας c σε ειδικούς πληθυσμούς υπό το φως των νέων εξελίξεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Πρόεδροι της διοργάνωσης, κ.Σοφία Σαββίδου και κ.Παναγιώτης Ξανθόπουλος, καθώς και ο κ. Αγαπητός, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Στη συνέχεια 50μελή ομάδα χορευτών του «ΦΑΡΟΥ», με τρείς γενιές Ποντίων, υπο τους ήχους λύρας, φλογέρας και νταουλιού… περικύκλωσαν το κοινό χορεύοντας με ζωντάνια και ενθουσιασμό.

Οι μικροί Πυρριχιστές αφιέρωσαν το Χορό Σέρρα σε όλους τους συνανθρώπους που αυτή τη στιγμή παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή…..αλλά και σε όλο τον κόσμο με Υγεία, Αξιοπρέπεια και Δύναμη Ζωής.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ.Ελευσινιώτης Ιωάννης, Παθολόγος-Ηπατολόγος, Δ/ντής Κλινικής «Αγ.Ανάργυροι», Επικ.Καθηγητής Νοσηλεύτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου με απλό, αναλυτικό, ξεχωριστό τρόπο και με οπτικοακουστικό υλικό, μοιράστηκε τις γνώσεις του σχετικά με την ηπατίτιδα.

Παράλληλα οι Ελεγκτές Γιατροί του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος έκαναν στους παρευρισκόμενους rapid test, δηλαδή ταχεία εξέταση από το δάχτυλο για εύρεση αντισωμάτων. Όραμα αυτού του συλλόγου είναι να μπορούν όλοι οι ασθενείς με νόσους του ήπατος να διαγιγνώσκονται έγκαιρα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Ήταν τόσοι πολλοί αύτοι που δήλωσαν να κάνουν το test, που δεν πρόλαβαν όλοι, οπότε η Πρόεδρος κ.Σοφ.Σαββίδου έκλεισε με τους γιατρούς νέο ραντεβού τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19.00.

Ακολούθησαν Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις, απονομή Τιμητικών Διακρίσεων, κέρασμα από ένα υπέροχο μπουφέ και η εκδήλωση έκλεισε χορευτικά με το τμήμα Ενηλίκων.

Μια βραδιά… όπου βγήκαν όλοι ωφελημένοι προσεγγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το θέμα της ηπατίτιδας.

«Η πρόληψη σώζει ζωές!»