Με επιτυχία έγινε και φέτος η καθιερωμένη ‘’Γιορτή Τσικουδιάς’’ από την Ένωση Κρητών

 

Με επιτυχία έγινε και φέτος η καθιερωμένη “Γιορτή Τσικουδιάς” που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος” το μεσημέρι της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στην αίθουσα της.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης της τσικουδιάς από το ρακοκάζανο, να γευτούν κρητικές γεύσεις και να χορέψουν κάτω από τους ήχους της κρητικής λύρας.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες δίνοντας την ευκαιρία στους τελευταίους προσκεκλημένους να γευτούν (κάτι που συνηθίζεται στη Κρήτη) μακαρόνια –βρασμένα στο ζουμί του κρέατος – με ξινομυζήθρα.

Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας οφείλει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο κόσμο για τη προσέλευση του.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους εθελοντές μας που με κέφι, συνέπεια και εργατικότητα, βοήθησαν την προσπάθεια μας, να διατηρούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ : ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Ντάβιος, Σ. Σαββίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Α. Σιούτη –Κορνελάκη, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών & Πολιτιστικών Σωματείων Μ. Πατεράκης, και οι εκπρόσωποι Α. Βλαχιώτης, Β. Κολυδάκης και Γ. Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα Θ. Σεβντάς, ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης.

Ευχαριστούμε το χορηγό επικοινωνίας ΛΥΡΑ fm καθώς και τον Σ. Αθανασάκη εκδότη του περιοδικού Κρητική Ματιά.

Επίσης Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε στους χορηγούς: το κοσμηματοπωλείο Αναστασιάδη, την παραδοσιακή αρτοποιία – παξιμαδοποιία Cnossos Ελ. Μανουσάκης & Σία Ε.Ε, τον Γιώργο Τσιφλάκο για τα λουκάνικα, το κοσμηματοπωλείο Καραγιώργη, τον Δημήτρη Παπαδάκη Κρεοπωλείο και το Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικής Εκπαιδευτικής Παρέμβασης «Τρόπος του Λέγειν», για την προσφορά προϊόντων & των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος”