Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από σπίτι, που στην ταράτσα του υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας

 

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής του Προφήτη Ηλία, το Σάββατο το απόγευμα 4 Νοεμβρίου, μπροστά από σπίτι συμπολίτη μας στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με αίτημα να τεθεί εκτός λειτουργίας κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει στην ταράτσα του.

Δεκάδες συμπολίτες μας έδωσαν το δυναμικό παρόν τους απαιτώντας εδώ και τώρα να σταματήσει η ακτινοβολία η οποία κατά τους πέριξ είναι ανθυγιεινή και επικίνδυνη για εκείνους και τα παιδιά τους.

Εκτός των παραπάνω υποστηρίζουν πως είναι πλησίον σχολείων, πράγμα που κάνει την ύπαρξή της περισσότερο ανησυχητική.

Συμπολίτης υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει στην ταράτσα του περισσότερες από τρεις κεραίες, ενώ ο ιδιοκτήτης υποστήριξε πως στην ταράτσα του υπάρχει μία,  η οποία είναι εγκαταστημένη με την σχετική προβλεπομένη άδεια.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασιλάκο, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου, μετά από άδεια του ιδιοκτήτη και έκαναν αυτοψία στον χώρο.

Ο ιδιοκτήτης τους έδειξε τα σχετικά έγγραφα και δεσμεύτηκε πως θα καλέσει την Εταιρεία Κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκαταστήσει την κεραία να κάνει μετρήσεις. Εαν οι εκπομπές ακτινοβολίας ξεπερνούν τα συμφωνηθέντα, δεσμεύτηκε πως θα την ξηλώσει αμέσως. Κατοικώ ακριβώς από κάτω της, δήλωσε, εάν υπήρχε κίνδυνος θα έκανα κάτι τέτοιο;

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος μετά την επιτόπια αυτοψία στην ταράτσα δήλωσε πως το θέμα των κεραιών θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.

Θα γίνουν μετρήσεις από την ΕΕΑΕ, το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, τον ΠΕΣΥΔΑΠ και άλλους ανεξάρτητους φορείς, ώστε να πληροφορηθούμε το μέγεθος της ακτινοβολίας που εκπέμπει η συγκεκριμένη κεραία και όσες άλλες λειτουργούν στην πόλη μας.

Χρειάζεται να αλλάξει το Νομικό Πλαίσιο δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Αντιδήμαρχος. “Είναι απαράδεκτο τις άδειες για τη λειτουργία τέτοιων κεραιών να τις δίνουν άλλες υπηρεσίες και ο Δήμος να μην έχει το δικαίωμα αυτής της αδειοδότησης. Επιπλέον θα ζητήσουμε μεταξύ άλλων να αναγκάζονται οι Εταιρείες να τοποθετούν κοντά στις κεραίες και μετρητές ακτινοβολίας που θα καταγράφουν συνεχώς την εκπομπή τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει μια πλατιά και πλήρης συζήτηση και θα παρθούν αποφάσεις προς όφελος των κατοίκων αυτής της πόλης”.

Συμπολίτης μας γείτονας του κτηρίου με την κεραία, μας δήλωσε πως δεν λειτουργεί καμία ηλεκτρονική συσκευή στο σπίτι του.

Το Ίντερνετ προβληματικό, το τηλέφωνο με κακή απόδοση, ενώ η τηλεόραση όλο παρεμβολές και παράσιτα.

Δεν πάει άλλο. Οι κεραίες πρέπει να φύγουν. Δεν πρόκειται για μια αλλά για περισσότερες υποστηρίζει.

Στη συγκέντρωση εκτός των δεκάδων συμπολιτών μας παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι  Λεωτσάκος και Σαββίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Καρανάσιου, Ανδρουλάκη και Χατζηνικολάου.