Ο Δήμος έχει την ευθύνη της καθαριότητας, αλλά και εμείς οι κάτοικοι τις υποχρεώσεις μας

 

Κατά καιρούς η εφημερίδα μας έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από γεμάτους κάδους σκουπιδιών, από μπάζα και κλαδέματα σε πεζοδρόμια και δρόμους και έχει ασκήσει κριτική κατά του Δήμου.

Επίσης έχει αναδημοσιεύσει κείμενα και φωτογραφίες Δημοτικών Συμβούλων που κατακρίνουν τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην καθαριότητα στην πόλη μας.

Είμαστε σύμφωνοι πως ο Δήμος δεν πρέπει να καθυστερεί στην περισυλλογή των παραπάνω.

Πρέπει όμως να αντιληφθούμε πως και εμείς οι κάτοικοι της πόλης μας πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή. Έχουμε κι εμείς υποχρεώσεις.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο θέμα της καθαριότητας;

Με έναν απλό τρόπο:

Να ενημερώνουμε το Δήμο πριν βγάλουμε μπάζα, παλαιά κουφώματα ή πρόκειται να κλαδέψουμε δένδρα. Να συνεννοηθούμε με την υπηρεσία Καθαριότητας για το πότε θα γίνει η περισυλλογή των αντικειμένων που θα πετάξουμε ώστε συνεργείο του Δήμου να σπεύσει και να τα απομακρύνει, σύντομα.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε πως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που κατακεραυνώνουν το Δήμο για τα θέματα της καθαριότητας οφείλουν να γράψουν δύο λόγια και για τη συμπεριφορά όλων μας, σε τέτοια θέματα.

Όχι μόνο κριτική κατά του Δήμου που ορθώς πρέπει να γίνεται και γίνεται, αλλά και δυο κουβέντες προς τους συμπολίτες μας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένες σήμερα Σάββατο 4 Νοεμβρίου το πρωί, στην οδό Καραολή, μόλις στρίψεις αριστερά ανεβαίνοντας την οδό Ηπείρου.

Σημειώνουμε πάντως πως λίγες ώρες αργότερα από την ανάρτησή μας, παρ΄ότι Σάββατο, συνεργείο του Δήμου πήγε στην οδό Καραολή και μάζεψε τα κλαδιά και τα υπόλοιπα αντικείμενα που ήταν πεταμένα στο δρόμο.

Πληροφορηθήκαμε πως χρειάστηκαν δύο φορτηγά για την μεταφορά των παραπάνω.

Ένα φορτηγό πήγε στη χωματερή, ενώ ένα δεύτερο με κλαδιά μόνο, τα πήγε σε κάποιο απόμερο σημείο στην ΒΙΟΧΡΩΜ.