ΞΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Εκπαιδευτικοί από Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Γαλλία και Τουρκία επισκέφτηκαν, την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS, στο οποίο συμμετέχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν στο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παντελής Πρεντάκης και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Νικόλαος Κολιάκος, παρουσία του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Κωνσταντίνου Σκλαβούνου, της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σπυριδούλας Μουργοπούλου καθώς και εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολείων.

Ο Δήμαρχος, αφού πρώτα καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στο Δημαρχείο, τους έκανε μία παρουσίαση της πόλης μας, εμμένοντας στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει αλλά και τις λύσεις που προσπαθεί να δώσει η Δημοτική Αρχή μέσω πληθώρας δομών – δράσεων. Επιπλέον, στάθηκε στην αξία της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών διαφορετικών χωρών, καθώς και στη ζωτική σημασία της Παιδείας για την υπερπήδηση κρίσεων, όπως αυτή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.