Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ και Αντιπεριφέρειας Πειραιά για τα προβλήματα του όρους Αιγάλεω και της Λεωφ. Σχιστού

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Θανάση Μοσχολέα και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υδραυλικών και Λιμενικών Έργων κ. Άρη Κοντογιάννη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και πραγματοποίησε από κοινού με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου πολύωρη αυτοψία στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ φωσφογύψου και στην ευρύτερη περιοχή.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι είναι ανάγκη να υλοποιηθεί η 4η και τελευταία φάση του ΧΑΔΑ τόσο για την προστασία της υγείας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, όσο και για τη σταθερότητα του ίδιου του έργου.

Κατά την αυτοψία αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές της περιοχής από την έλλειψη αντιπλημμυρικού έργου ανάντη της Λ. Σχιστού. Τα προβλήματα προέρχονται από τις εκτεταμένες εναποθέσεις μπαζών που έχουν οδηγήσει στο πρόσφατο παρελθόν ακόμα και στη διακοπή της κυκλοφορίας της Λεωφ. Σχιστού, μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφ. Σχιστού, είναι έργο που ξεφεύγει της αρμοδιότητας της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και δύναται να υλοποιηθεί μόνο από την Περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης που συμμετείχε στην αυτοψία δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τόσο για την περιοχή, όσο και για το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ. Το αντιπλημμυρικό έργο προστασίας της Λεωφ. Σχιστού, είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει και χαίρομαι που υπάρχει κοινή διαπίστωση».


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452