Επίθεση Ν. Φίλη για την συμφωνία με ΗΠΑ για τα F-16

«Παίρνουμε ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα ενώ δεν έχουμε για τα ασθενοφόρα», είπε ο πρώην υπουργός

Η πρώτη δημόσια αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία αναβάθμισης των F-16, το κόστος της και την ασυνέπεια ως προς τις προτεραιότητες της κυβέρνησης έρχεται από τον Νίκο Φίλη.

«Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δολάρια ως οροφή, λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

Κατά μία εκδοχή και εκτίμηση, η νέα παρέμβαση του κ. Φίλη είναι μία ένδειξη των διαθέσεών του και μία προειδοποίηση για την κριτική που σκοπεύει να ασκήσει όταν έλθει η κατάλληλη ώρα, όπως λένε κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθιστώντας δε την ενόχλησή του ακόμη πιο σαφή λίγο αργότερα κ. Φίλης απάντησε σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα: «μη στρίβετε το μαχαίρι στην πληγή» και συμπλήρωσε «με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισοορρπία; Να μας πουν οι ειδικοί».

Ο κ. Φίλης πάντως απέφυγε να σχολιάσει το ίδιο καυστικά τον πολιτικό εναγκαλισμό Τσίπρα – Τραμπ. Υπό αυτήν την έννοια η κριτική του εκτιμάται ότι πρωτίστως στρέφεται κατά του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου, με τον οποίο έχουν ανοιχτούς πολιτικούς λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο της κρίσης με την Εκκλησία επί των ημερών του κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός Αμυνας είχε υποσκάψει την θέση του και λίγες εβδομάδες αργότερα είχε αντικατασταθεί στον ανασχηματισμό από τον κ. Κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ – Κωβαίος Αγγελος