Μπήκαν οι βάσεις για την ίδρυση Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, έγινε η πρώτη συνάντηση Ηπειρωτών συμπολιτών μας στο Α΄ΚΑΠΗ της πόλης μας στην οδό Καλατζάκου και αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του κ. Γεωργόπουλου Νικόλαου, που αφορούσε τους σκοπούς ίδρυσης του Συλλόγου, ο ορισμός από τους παρευρισκομένους πενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής.

Σκοπός της Επιτροπής είναι σε διάστημα πέντε μηνών να κάνει γνωστή την ύπαρξη του Συλλόγου, την εγγραφή νέων μελών και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του πρώτου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Προστάτιδα του Συλλόγου αποφασίστηκε να είναι η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ και η πλήρη ονομασία του θα είναι “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Η “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”.

Σκοπός του Συλλόγου είναι συνέχιση των παραδόσεων της Ηπείρου, σε πολιτιστικό, λαογραφικό, μουσικό, ιστορικό επίπεδο και η σύσφιξη των σχέσεων των συμπολιτών μας, που κατάγονται από εκεί, μέσα από εκδηλώσεις.

Στο Καταστατικό του Συλλόγου που εγκρίθηκε ομόφωνα προβλέπεται πως Μέλη του Συλλόγου καθώς και φίλοι αυτού δεν είναι απαραίτητο να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή, όπως επίσης να είναι κάτοικοι μόνο του Δήμου μας.

Η Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει σύντομα για να αποφασίσει τα πρώτα της βήματα, αποτελείται από τους κ.κ. Γεωργόπουλο Νικόλαο, Τσιανέλη Νικόλαο, Καίσαρη Γρηγόριο, Σιαραμπή Νίκη και Κοντογιάννη Εύη.

Την ιδρυτική πράξη του Συλλόγου υπέγραψαν οι παρευρεθέντες, ενώ έγινε η εγγραφή των σαρανταπέντε πρώτων μελών.

Για περισσότερες πληροφορίες, έως ότου υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής: Νίκος Γεωργόπουλος – 6937 468346 / 210 5818745