Συμπολίτης μας καθιστά το Δήμο συνυπεύθυνο, εαν δεν λάβει μέτρα και σημειωθεί τροχαίο ατύχημα

Με μία ανοικτή επιστολή προς το Δήμο, ο συμπολίτης μας κ. Στράτος Παλάσης, καταγράφει ένα σημαντικό πρόβλημα που προκαλείται από οδηγούς οχημάτων που παραβιάζουν  τις μονοδρομήσεις των οδών Αγίας Ελεούσης και Κωστή Παλαμά, αυξάνοντας τους κίνδυνους να συμβεί τροχαίο ατύχημα στο σημείο αυτό.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Παλάση:

Απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή, όπως έχουν απευθυνθεί κατά καιρούς και άλλοι συμπολίτες. Θέλω να τονίσω με την σειρά μου το πρόβλημα που υφίσταται στην διασταύρωση Αγ. Ελεούσης και Κ. Παλαμά. Για όσοι έχουν περάσει από εκεί, όπως και τα αρμόδια μέλη του Δήμου (το Δημαρχείο βρίσκεται 15 μέτρα πάνω στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας), θα έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί οδηγοί εισέρχονται παράνομα στην Αγ. Ελεούσης από Μ. Αλεξάνδρου όπου υπάρχει απαγορευτικό, και κάποιοι κατεβαίνουν την Κ. Παλαμά είτε για να κατευθυνθούν ευθεία είτε για να στρίψουν αριστερά στην Αγ. Ελεούσης, όπου αποτελεί μέρος της παράκαμψης για να ξαναβγείς στην Ελ. Βενιζέλου.

Άρα το πρόβλημα όπως γίνεται αντιληπτό αυτός που μπαίνει παράνομα στην Αγ. Ελεούσης στο επόμενο στενό είναι από την δεξιά πλευρά αυτού που κατεβαίνει την Κ. Παλαμά. Εκεί σε περίπτωση που κάποιος από τους δυο οδηγούς δεν προσέξει το ατύχημα είναι δεδομένο.

Δυστυχώς γνωρίζοντας το πρόβλημα δεν έχει παρθεί καμία λύση και αυτό μπορεί να στοιχίσει ζωή ή ζωές.

Εάν υπήρχε ένα STOP το πρόβλημα θα λυνόταν αυτόματα.

Επίσης όλα τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα, είμαι μάρτυρας όλων των παραπάνω διότι έχω το κατάστημα μου πάνω στην συγκεκριμένη γωνία.

Σε οποιοδήποτε ατύχημα εάν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα έγκαιρα να θεωρήσετε τους εαυτούς σας συνυπεύθυνους.

Με εκτίμηση,
Στράτος Παλάσης