Την ημέρα “κοιμάται” το βράδυ καπνίζει, φουγάρο της υαλουργείας “ΓΙΟΥΛΑ”

 

Η υαλουργεία “Γιούλα” ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια. Σήμερα στον χώρο της  κατέχει πρωταγωνιστική θέση.

Ένα από τα εργοστάσια της Εταιρείας καταλαμβάνει χώρο μεταξύ των οδών Θηβών, Ορυζομύλων και Λυκαβηττού (ο δρόμος παράλληλος του τοίχου του Γ΄Νεκροταφείου).

Χωρίς διάθεση αντιδικίας με την επιχείρηση, αφού δεν έχουμε στοιχεία για κάτι τέτοιο, μας έχει κάνει εντύπωση πως ένα φουγάρο της, το οποίο την ημέρα είναι ανενεργό, μόλις σκοτεινιάσει αρχίζει να καπνίζει και ανάλογα με το προς τα που φυσάει ο άνεμος, μεταφέρεται ο καπνός του στις γύρω περιοχές.

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 8:30΄το βράδυ, στην πλευρά της οδού Λυκαβηττού. Με δυσκολία διακρίνεται ο καπνός, λόγω σκότους, που έχει κατεύθυνση προς Νίκαια – Κορυδαλλό.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τηρούνται οι όποιες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και προϋποθέσεις από την Εταιρεία και πως δεν μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε, με διάφορα επικίνδυνα σωματίδια κ.α.

Καταγράφουμε το ερώτημα και την απορία μας, ελπίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και η Δημοτική Αρχή θα ασχοληθούν με το παραπάνω και θα πληροφορηθούν περισσότερα.

Μπορεί το εργοστάσιο να είναι στα όρια του Αιγάλεω με την πόλη μας, αλλά το αεράκι μεταφέρει την κάπνα και στην πόλη μας, όπως διακρίνεται με δυσκολία στη διπλανή φωτογραφία, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.

Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις…