Παιδικά χαμόγελα, μουσική και αισιοδοξία στόλισαν τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

 

 

Αγία Βαρβάρα 6 Οκτωβρίου 2017
Δελτίο Τύπου

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2017

Παιδικά χαμόγελα, μουσική και αισιοδοξία στόλισαν τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Με μια απίστευτη πανδαισία χρωμάτων, φαντασίας, γέλιου, μουσικής και φρέσκων ιδεών στολίστηκαν οι φθινοπωρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2017».

Τα παιδικά χαμόγελα έδωσαν την πιο χαρούμενη νότα στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του δήμου όπου έπαιξαν, είδαν ταινίες και δημιούργησαν ήρωες με ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν

Η ετήσια έκθεση Δημιουργίας του παιδικού τμήματος του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, 15-22 Σεπτεμβρίου, άνοιξε διάπλατα τα παραθυρόφυλλα της δημιουργίας. Τα παιδιά σεργιάνισαν στα μονοπάτια της φαντασίας με παιχνιδιάρικη διάθεση στις 16 Σεπτεμβρίου και με ανακυκλώσιμα υλικά αποτύπωσαν συναισθήματα και εντυπώσεις από την γλαφυρή εξιστόρηση του παραμυθιού «ο πολύχρωμος σκουπιδοτενεκές».

Παιδικές χαρούμενες φωνές και γέλια στόλισαν τον Δημοτικό Κινηματογράφο Σινέ «Πάνθεον» με τις προβολές παιδικών ταινιών στις 20 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου αλλά και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης με παράσταση καραγκιόζη στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών φώτισαν τη «ματιά» αλλά και τις καρδιές όλων.

Πρωταγωνιστές οι καλλιτέχνες της πόλης

Στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις της πόλης πρωταγωνιστεί η πολιτιστική δημιουργία, το θέατρο και η μουσική έτσι όπως παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο από το δυναμικό των καλλιτεχνών της Αγίας Βαρβάρας.

Γλυκιά βραδιά ποικίλου θεάματος μας χάρισε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας στις 18 Σεπτεμβρίου, όπου εκπληκτικές σταγόνες έκφρασης και ερμηνείας κατάφεραν να δροσίσουν το κοινό.

Η μελωδική συνάντηση της Μουσικής με το Φθινόπωρο πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Μητέρας στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου και οι καθηγητές, αλλά και ο συμπολίτης μας Δημήτρης Κόκοτας, μας χάρισαν ένα μπουκέτο μελωδίες και μας μάγεψαν με εκπληκτικές ερμηνείες.

Η συνέχεια της συνάντησης αυτής ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, όπου όλα τα μουσικά όργανα, παίρνοντας πνοή από την αγάπη για την μουσική, μας πρόσφεραν μια απίστευτη μουσική βραδιά.

Αυλαία στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ με το βιβλίο «Οι Μαγεμένες» της Μ. Κόντογλου

Ο θησαυρός της τέχνης, γεμάτος δημιουργίες και άρωμα φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2017», θα εμπλουτιστεί και θα ολοκληρωθεί, με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Μ. Κόντογλου «οι Μαγεμένες» στις 13 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας