Πάρκο σκύλων κατασκευάζει ο Δήμος, σε χώρο εντός του Πάρκου “ΜΗΤΕΡΑ”

 

Πάρκο σκύλων κατασκευάζει ο Δήμος, σε χώρο εντός του Πάρκου “ΜΗΤΕΡΑ”.

Πρόκειται για έναν χώρο που ξεκίνησε ήδη η περίφραξή του και ο οποίος θα αποτελέσει λύση στα κατά καιρούς προβλήματα που δημιουργούνται από τα σκυλιά τα οποία οι ιδιοκτήτες τους βγάζουν για βόλτα, να εκτονωθούν, να κάνουν την ανάγκη τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος στον οποίο απευθυνθήκαμε για περισσότερες πληροφορίες μας  είπε μεταξύ άλλων:

“Στον περιφραγμένο χώρο θα εισέρχονται οι σκύλοι με τους συνοδούς τους, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι για το μάζεμα των αποβλήτων τους και υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά τους.

Στον χώρο  τα ζώα θα μπορούν να κινούνται και χωρίς λουρί, ενώ θα υπάρχει νερό για να ξεδιψούν.

Εθελοντές εκπαιδευτές θα υπάρχουν ορισμένες ημέρες της εβδομάδας στο Πάρκο, προκειμένου να συζητούν με τους ιδιοκτήτες των σκύλων, διάφορες ιδιαιτεραιότητές των ζώων  τους και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην προσαρμογή τους.

Επίσης θα υπάρχουν διάφορες δράσεις και επισκέψεις μαθητών Σχολείων της πόλης μας προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα σκυλιά και να μάθουν πως να τα πλησιάζουν χωρίς κίνδυνο ή να μπορούν να διαχειριστούν κάποια επιθετική διάθεση από κάποιο αδέσποτο”.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου προκειμένου να αποφασίσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πάρκου Σκύλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πολυκατάστημα Praktiker της πόλης μας, κάνει δωρεά τα υλικά περίφραξης και τέσσερα παγκάκια. Επίσης εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος θα βοηθήσουν εθελοντικά στην κατασκευή του φράχτη. Η περίμετρος του χώρου του Πάρκου σκύλων θα είναι γύρω στα 95 μέτρα.