Βράβευση του Δήμου μας στα Best City Awards 2017

 

Ο Δήμος μας για 2η συνεχή χρονιά απέσπασε μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση στον ετήσιο διαγωνισμό Best City Awards με την πρόταση «Δημιουργία υποδομών για ημερήσιο δελτίο ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Βραβεύτηκε με το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Αειφό-ρος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.

Στο διαγωνισμό επιβραβεύονται οι καλύτερες προτάσεις και πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Το βραβείο παρέλαβε στην εκδήλωση απονομής που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε «…….με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος o δημότης θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει να παρακολουθεί διαδικτυακά την τρέχουσα ρύπανση αλλά και την πρόβλεψη της ρύπανσης για την επόμενη ημέρα, με γραφική έγχρωμη απεικόνιση των τιμών των ρύπων σε όλη την επιφάνεια του Δήμου, σε όλους τους δρόμους, ακόμη και μπροστά στο σπίτι του». Επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ιδιαίτερα τον Μηχανολόγο Μηχανικό Νεκτάριο Κουτσουράκη ο οποίος επιμελήθηκε της πρότασης.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλοι την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι που ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των καινοτόμων προτάσεων.

Συγχαρητήρια στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την ολοκληρωμένη πρόταση που κατάρτισαν και παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό.

Στην φωτογραφία μας  ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με το Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αντώνη Ζυματούρα και την υπάλληλο – Αρχιτέκτονα του Δήμου μας κα Κων/να Σέργη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας