Μήνυμα του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προς τους Επαγγελματίες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μαζί δημιουργούμε το καλύτερο Επιμελητήριο της Ελλάδας

Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί με τη δική σας υποστήριξη και εμπιστοσύνη καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να καταγράψουμε ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μια αξιοθαύμαστη δραστηριότητα που δικαιώνει το ρόλο του ως υποστηρικτή της μικρής επιχείρησης. Υπό συνθήκες πρωτοφανών οικονομικών συνθηκών, δώσαμε τη μάχη επιβίωσης του επιμελητηριακού θεσμού και καταφέραμε να διατηρήσουμε τα όσα με κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε επιτύχει.

Εμείς είμαστε οι αφανείς ήρωες που στηρίζουμε έντιμα και σε πείσμα των καιρών την ελληνική οικονομία διατηρώντας τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Γιατί εμείς είμαστε η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Με εμάς μπορεί να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Με εμάς μπορεί η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της με αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, το βασικό στήριγμα για τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Επιμελητηρίου και στη διαρκή συνεργασία όλων μας, τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Καταφέραμε να δώσουμε ισχυρή φωνή στο μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, να ακούγεται άμεσα στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας. Με τις έγκαιρες και συνεχείς παρεμβάσεις μας σταθήκαμε πρωτοστάτες απέναντι σε λανθασμένες πολιτικές, προστατεύοντας έτσι τα συμφέροντα του συνόλου των μικρομεσαίων σε όλη τη χώρα.

Καθιερώσαμε προγράμματα επιμόρφωσης των μελών μας. Δώσαμε τη δυνατότητα να μπορούν να πραγματοποιήσουν μία σειρά χρήσιμων ενεργειών για την επιχείρηση τους, χωρίς καμία καθυστέρηση και κυρίως χωρίς κανένα κόστος, μέσα από την ιστοσελίδα μας. Μειώσαμε ουσιαστικά και έμπρακτα τη γραφειοκρατία.

Με τον απαραίτητο σεβασμό στηρίξαμε, όσο μπορούσαμε, συναδέλφους μας που χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση, ενώ δώσαμε έμφαση και στην κοινωνική προσφορά του ΕΕΑ.

Επίσης το ΕΕΑ «άνοιξε» τα φτερά του και στο εξωτερικό, με συνεχείς επαφές και συναντήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, επιδιώκοντας την προώθηση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες μικρομεσαίους. Συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Είμαι λοιπόν πεπεισμένος ότι αυτό το έργο που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια πρέπει να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ για το καλό όλων των συναδέλφων μας. Δεν θα δώσουμε χαρά σε όσους στέκονται απέναντι στους μικρομεσαίους να εξυπηρετήσουν προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Δεν θα δικαιώσουμε εκείνους που επενδύουν στην εξάλειψη του μικρομεσαίου επιχειρηματία, τη μοναδική σταθερά της ελληνικής οικονομίας εδώ και δεκαετίες.

Με δεδομένο ότι σύντομα η θητεία της παρούσας διοίκησης του ΕΕΑ ολοκληρώνεται, αποφάσισα να ζητήσω και πάλι την στήριξη σας για την επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ. Πιστεύω στην κοινή μας δύναμη, στην όρεξη και την αποφασιστικότητα που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω πως με ισχυρή θέληση μπορούμε να επιλύσουμε τα κοινά μας προβλήματα συνεχίζοντας την κοινή μας προσπάθεια.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, εργασίας και ανάπτυξης του κάθε συναδέλφου μας ξεχωριστά, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις μιας συνολικής ανάτασης των επαγγελματικών Κλάδων μας. Αυτό ζητά η οικονομία, αυτό ζητά η κάθε ελληνική οικογένεια.

Για να τονωθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια αυτή, απαιτείται ενότητα, συνεργασία και κοινή στόχευση.

Προχωρώ λοιπόν σε ανοικτό κάλεσμα στήριξης της υποψηφιότητας μου, σε όσους συναδέλφους πιστεύουν:

ότι μπορεί το Επιμελητήριο μας να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τα μέλη του με αποτελεσματικότητα και σύνεση,

ότι μπορεί να συνεχίσει τη δυναμική του πορεία με οργάνωση και σχέδιο,

ότι μπορεί να αποτελέσει το φορέα εκείνο που με εντιμότητα, διαφάνεια και σθένος μπορεί να σταθεί δίπλα στον Έλληνα μικρομεσαίο δίνοντας λύσεις.

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να αντιμετωπίζω κατάματα τα προβλήματα – εμπόδια και μαζί να τα μετατρέπουμε σε προκλήσεις για δημιουργική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα των επαγγελματικών, του στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και της Κοινωνίας!

Ζητώ και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Ζητώ την ένωση των δυνάμεών μας για να μετατρέψουμε και πάλι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε πρωταγωνιστή και βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας. Με όραμα και πίστη μπορούμε να ορθοποδήσουμε γιατί πιστεύουμε στις δημιουργικές ικανότητες του κάθε επαγγελματία για την πρόοδο και την ευημερία.

Ο επαγγελματίας που μάχεται και κερδίζει, ενώνουμε δυνάμεις και συνεχίζουμε με πρόγραμμα, οργάνωση, υπομονή και επιμονή, τη σκληρή και συνεχή δουλειά.

Πρώτα ο επαγγελματίας

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας