Ανοίγει η Λεωφόρος Βενιζέλου, αρχές Δεκέμβρη το αργότερο…

Τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου θα πέσει ο τοίχος από τις λαμαρίνες που κόβει την Ελευθερίου Βενιζέλου στην μέση, στο σημείο της Πλατείας Αγίας Ελεούσας.

Η κεντρική λεωφόρος της πόλης κόπηκε στη μέση, εδώ και τέσσερα χρόνια, προκειμένου να γίνουν τα έργα για την κατασκευή του Σταθμού Μετρό της πόλης “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”.

Οι καταστηματάρχες σχεδόν καταστράφηκαν από την έλλειψη πελατείας στα μαγαζιά τους, ενώ οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων επί σειρά ετών βλέπουν τις ιδιοκτησίες τους ανοίκιαστες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης ανακοίνωσε στο Σώμα, με ευκαιρία σχετικής ερώτησης της Δημοτικής Συμβούλου κ. Σιαραμπή, πως οι λαμαρίνες φεύγουν και ενώνεται πάλι η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν τα φετινά Χριστούγεννα.

Ανακοίνωσε επίσης επίσημα πως ο Σταθμός θα λειτουργήσει το 2019, ταυτόχρονα με τους σταθμούς Κορυδαλλού και Νίκαιας.

Παρ΄ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε την εγκαινίαση όλων των σταθμών ταυτόχρονα από ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ έως ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Πειραιά, μετά από διαπραγματεύσεις με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η Εταιρεία δέχτηκε να εγκαινιαστούν και να λειτουργήσουν οι Σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΝΙΚΑΙΑ, μόλις ολοκληρωθούν μέσα στο 2019.

Τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι πολύ θετικά νέα που αφορούν την πόλη μας και την αναβάθμισή της.