ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΚ
Αγία Βαρβάρα, 22/3/2014
Με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» (χώρος ΚΚΑΧ), η Δημοτική Ενωτική Κίνηση θεωρεί  την απόφαση – πρόθεση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του πολίτη, κ. Δένδια, απαράδεκτη.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια γκετοποίησης ανθρώπων, που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, υπό αμφίβολες συνθήκες διαβίωσης και συνεπώς καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Επιπρόσθετα, οι ιθύνοντες οφείλουν να λάβουν υπόψη τους ότι ο χώρος τον οποίο προορίζουν για κέντρο μεταναστών γειτνιάζει με σχολικό συγκρότημα, νοσοκομείο, και βρίσκεται δίπλα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Ο λαός της Αγίας Βαρβάρας, οι δημοτικές παρατάξεις, όλοι οι φορείς , σύσσωμοι θα αντιδράσουμε σθεναρά σε κάθε τέτοια σκέψη, που θα υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Ελπίδα όλων είναι οι τυχόν σκέψεις για υλοποίηση αυτής της απόφασης να σταματήσουν άμεσα γιατί θα μας βρουν όλους μπροστά τους.
Πάντως  δεν μπορούμε να παραβλέψουμε  ότι η Δημοτική Αρχή και  ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, αδράνησαν και αρχικά υποτίμησαν  ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να παρακολουθούν από πολύ κοντά. Ο κ. Δήμαρχος είχε πληροφορηθεί στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση του υπουργείου και θα έπρεπε να είναι «υποψιασμένος» για το ζήτημα αυτό και σε συνεχή επαγρύπνηση. Δεν θα έπρεπε ούτε στιγμή  να επαναπαύεται από καθησυχαστικές δηλώσεις υπουργών και ιθυνόντων, οι οποίοι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, έχουν κάθε λόγο να κρύβουν τις αληθινές προθέσεις τους, όπως άλλωστε έχουν ενεργήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε  να είναι έγκαιρα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει  τον κίνδυνο, που αιωρείται εδώ και πολύ καιρό…
Ο κ. Καπλάνης ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, για το ζήτημα του κέντρου Μεταναστών,  ότι  τα σχέδια του Υπουργείου για τη δημιουργία Κέντρου ήταν γνωστά εδώ και μήνες στο ΔΣ του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (πρώην ΚΚΑΧ) και μάλιστα ότι το τελευταίο με σχετική απόφασή του  διευκόλυνε τα σχέδια του υπουργού , παραχωρώντας τη χρήση των κτιρίων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι άνθρωποι φέρουν βαρύτατο φορτίο ευθυνών και πρέπει να λογοδοτήσουν στην πόλη. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, είτε γνώριζαν εδώ και καιρό και δεν ενημέρωναν, είτε συμμετείχαν σε ανήκουστες αποφάσεις.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εξετάζει με προσοχή και επιφύλαξη, την καταγγελία που έγινε κατά τη σύσκεψη και προς τον τοπικό τύπο, ότι στέλεχος  δημοτικής παράταξης γνώριζε εκ θέσεως  τα σχέδια Δένδια εδώ και καιρό, την κατάσταση και τον επικείμενο κίνδυνο, κι όμως, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ενημέρωσε μόνον τον υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού του και κανέναν άλλον, ούτε καν το νυν Δήμαρχο, ως όφειλε! Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία επί του θέματος και θα επανέλθουμε, αν επαληθευτεί. Πάντως μια τέτοια στάση μόνο υπεύθυνη δεν είναι και θέτει σε κίνδυνο την πόλη!
Τέλος, θα πρέπει άμεσα  να αντιληφθούν ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα όσοι εμφανίζονται ΤΩΡΑ σαν «όψιμοι» υπέρμαχοι της απεξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματά τους, που υπηρέτησαν με ευλάβεια δεκαετίες τώρα, ότι  οι μικροπολιτικές, παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές τους ανήκουν στο παρελθόν, δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν  σε βάρος των κατοίκων της πόλης μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα αντισταθούμε στα σχέδια που κάποιοι εξυφαίνουν για την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος

ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ – ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ