Ανακοίνωση του Σωματείου Ιχθυοπωλών “Ο ΙΧΘΥΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΧΘΥΟΠΩΛΩΝ “Ο ΙΧΘΥΣ”

Για μια ακόμη φορά στην ΕΛΛΑΔΑ οι γκρίζες φωνές και τα ‘συμφέροντα ‘ βρήκαν τρόπο να εκδηλωθούν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανένα.

Σίγουρα το ναυάγιο που έγινε πριν από 10 μέρες περίπου είναι ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα για την περιοχή και φυσικά ένα οικονομικό πρόβλημα για τους επιχειρηματίες εκεί, ξενοδοχεία, ταβέρνες, πλαζ και τους λίγους αλιείς που με τις βάρκες τους ψάρευαν ελάχιστες ποσότητες ψαριών που διέθεταν επί τόπου.

Είναι ξεκάθαρο όμως και το έχουμε κάνει γνωστό τόσο μέσα από τα ΜΜΕ σαν Σωματείο όσο και απευθείας όλοι οι επαγγελματίες ιχθυοπωλες στους πελάτες μας, ότι από αυτή την περιοχή ούτε τώρα υπάρχει πρόβλημα αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ προμηθευομασταν ψάρια αφού α. οι ποσότητες που έπιαναν οι βάρκες ήταν ελάχιστες και β. το ψάρεμα από επαγγελματικα καΐκια απαγορευόταν στο σημείο αυτό. Στις ιχθυοσκαλες διατιθονται ψάρια που καθημερινά ελέγχονται απο τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.που

Παρόλα αυτά κάποια ΜΜΕ για να πουλήσουν Ειδήσεις κάνουν την τρίχα…. τριχιά παρουσιάζοντας μονόπλευρα το θέμα χωρίς όμως να λένε επακριβώς την αλήθεια ότι απο το συγκεκριμένο μέρος δεν διακινούνται στην Ιχθυόσκαλα ψάρια αλλά από όλες τις Ελληνικές θάλασσες.

Από την άλλη τα μικροπολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζουν με την υγεία και το δημόσιο πλούτο των Ελλήνων. Ο μεν υπουργός προτρέπει τους κατοίκους να κάνουν μπάνιο στις παραλίες αυτές και από την άλλη η αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα. Όλα αυτά στην προσπάθεια να κερδίσουν κάποιους ψήφους! Μια στάση επιεικώς απαράδεκτη.

Το Σωματείο μας για μια ακόμη φορά καλεί τους καταναλωτές να δείξουν την εμπιστοσύνη τους τόσο στους επαγγελματίες που τόσα χρόνια γνωρίζουν και να συνεχίσουν να αγοράζουν ψάρια την μοναδική ανόθευτη τροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνες για την υγεία τους.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ