Η ΕΥΔΑΠ έστειλε λογαριασμό νερού ύψους 42.000 ευρώ στο Δήμο, από “ξεχασμένη” παροχή…

“Κόλπο” κόντεψαν να πάθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, όταν πριν λίγο καιρό έλαβαν από την ΕΥΔΑΠ λογαριασμό νερού, που αφορά παροχή, ξεχασμένη από την Εταιρεία για 7 και πλέον χρόνια.

Ο λογαριασμός ύψους 42.000 ευρώ, αφορά  παροχή που βρίσκεται στο Άλσος Δόξας (πάνω από το Α’ Δημοτικό Σχολείο) και όπως πληροφορηθήκαμε, η ΕΥΔΑΠ παρ’ ότι επισκεπτόταν και κατέγραφε τις καταναλώσεις, ποτέ δεν είχε στείλει λογαριασμό στο Δήμο.

Δεν γνωρίζουμε εάν το νερό καταναλώθηκε μόνο για ποτιστικές ανάγκες του Άλσους.

Πάντως μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ο Δήμος έκανε ένσταση στην ΕΥΔΑΠ και ζητάει μείωση της οφειλής και διακανονισμό.

Αντιπροσωπεία της Εταιρείας εχθές ήταν στο Δήμο μας για σχετικό θέμα που αφορά τις οφειλές ιδιωτών καταναλωτών, αλλά δεν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνουμε πάντως πως ο Δήμος μας διαθέτει δύο καταγεγραμμένες και δηλωμένες γεωτρήσεις νερού στην πόλη μας και φανταζόμαστε τις εκμεταλεύεται το μέγιστο (ασφαλές για τα αποθέματα νερού) δυνατόν, για το πότισμα παρτεριών, πλατειών, τριγώνων και λοιπών χώρων και για εργασίες που απαιτείται αρκετή ποσότητα νερού.

Κάποια αρκετά παλαιότερη εποχή, ο Δήμος μας έδινε από τη γεώτρηση της οδού Σιπύλου νερό στο Δήμο Κορυδαλλού για τις ποτιστικές του ανάγκες και ο ίδιος χρησιμοποιούσε νερό της ΕΥΔΑΠ, για να ποτίζει τα δικά μας παρτέρια.

Μετά την αποκάλυψη τότε του παραπάνω γεγονότος, από τις στήλες της εφημερίδας μας, ο Δήμος μας   άλλαξε πολιτική και άρχισε να εκμεταλεύεται περισσότερο τη γεώτρηση.

Πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής  μας ενημέρωσε  πως στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, υπάρχουν τρεις μετρητές νερού (ρολόγια) και ο Δήμος θα τους διαχωρίσει ώστε η κάθε παροχή να αντιστοιχεί σε κάθε μία από τις διαφορετικές επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητες που υπάρχουν στον χώρο, ώστε εάν στο μέλλον προκύψει οτιδήποτε να είναι εύκολο να γνωρίζει ο Δήμος περί τίνος πρόκειται.