ΕΥΔΑΠ – ΔΗΜΟΣ συμφώνησαν για τους οφειλέτες καταναλωτές: Μείωση οφειλής, δόσεις τα υπόλοιπα

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη συνάντηση εργασίας υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΔΑΠ επικεφαλής των οποίων ήταν η Γενική Δ/ντρια Πελατών κ. Στέλλα Πολιτάκη, με στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Συζητήθηκε η από κοινού πρόταση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της διοίκησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για ουσιαστική διευθέτηση εκκρεμοτήτων των οφειλετών – καταναλωτών προς την ΕΥΔΑΠ, η οποία θα λύσει χρόνια προβλήματα μεταξύ των πολιτών και της εταιρίας. Η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση της οφειλής και δοσοποίηση του εναπομείναντος υπολοίπου ποσού.

Ο διάλογος συνέβαλλε στο να επισημανθούν σημαντικές εφαρμοστικές δυσκολίες που μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις, ταλαιπωρίες ακόμα και αδικίες, γι΄αυτό συμφωνήθηκε η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους ώστε όσοι πολίτες διαθέτουν τα προβλεπόμενα κοινωνικά κριτήρια να μπορέσουν εύκολα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με την ΕΥΔΑΠ.

Με την ολοκλήρωση του πλαισίου αυτού του προγράμματος και ακολούθως την εφαρμογή του, οι καταναλωτές της ΕΥΔΑΠ δημότες μας θα απαλλαγούν από χρόνιες εκκρεμότητες με την εταιρία, θα ανακουφιστούν οικονομικά από την σημαντική μείωση της οφειλής τους και η υδροδότησή τους θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

ΣΗΜ. “Π”: Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, το πρόγραμμα αυτό που αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση των καταναλωτών και το κούρεμα των οφειλών τους προς την Εταιρεία θα εφαρμοστεί για πρώτη φόρα στην Ελλάδα και ο Δήμος μας θα είναι ο πρώτος που θα γίνει πράξη η εξαγγελία. Επίσης το κούρεμα θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα εντυπωσιαστούν πολλοί. Σε λίγες μέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.